Финансовите възможности на наемателите, които търсят имот в Гърция, са

...
Финансовите възможности на наемателите, които търсят имот в Гърция, са
Коментари Харесай

Наемите изяждат 35 процента от доходите на гърците

Финансовите благоприятни условия на наемателите, които търсят парцел в Гърция, са на лимита, защото наемните цени се покачиха бързо през последните години, а заплатите не съумяха да устоят на темпото на напредък.

Според организациите за недвижими парцели, от 2017 година до 2022 година междинното нарастване на наемите в Атика е достигнало 35%, а в регионите с високо търсене в северните и южните покрайнини и централната част на Атина даже се следи нарастване от 45% или 55%.

Анализ на Recognite, направен по поръчка на вестник Kathimerini, междинната наемна цена в Атика през днешния ден е 684 евро/месец, което подхожда на годишни разноски от 8 208 евро.

Средният заявен приход на глава от популацията в Атика е 23 430 евро. Това значи, че служащ, който наема парцел, без да споделя разноските с други, ще би трябвало да заплати 35% от прихода си единствено за покриване на разноските за наем.

Въз основа на положителните управнически практики наемът не би трябвало да надвишава 30% от прихода на семейството. В реалност обстановката е още по-лоша, защото най-заинтересованите наематели са младежи, чиито приходи са много под 23 430 евро, т.е. под 2000 евро на месец.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР