Финансовите компании ще отделят продажбите в оръжейни магазини от останалитеVisa

...
Финансовите компании ще отделят продажбите в оръжейни магазини от останалитеVisa
Коментари Харесай

Американците купуваха оръжие, сякаш е хляб в магазина, вече няма да е така

Финансовите компании ще отделят продажбите в оръжейни магазини от останалите

Visa разгласи проектите си да отделят продажбите, протичащи се в оръжейните магазини, присъединявайки се към Mastercard и American Express, които към този момент споделиха, че ще категоризират покупките в магазини за огнестрелни оръжия, оповестява FOX News.

Компанията за безкешови заплащания ще приложи новия търговски код на Международната организация за стандартизация към продажбите в оръжейни магазини в Съединени американски щати. Новият код на IOS беше разгласен в петък. Преди това продажбите в оръжейни магазини бяха етикетирани като " елементарни артикули “.

Ходът на Visa алармира за огромна победа за бранителите на контрола върху оръжията, които настояват, че отделянето на нова категория за продажби в магазини за оръжия ще помогне за следене на подозрителни количества продажби на огнестрелни оръжия, които евентуално биха могли да доведат до всеобща пукотевица.

Но бранителите на правата върху оръжията и оръжейните лобисти споделиха, че категоризирането на продажбите в оръжейни магазини би било незаслужено по отношение на промишлеността, като се има поради, че множеството продажби на огнестрелни оръжия не водят до всеобщи стрелби.

Visa, която работи като медиатор сред търговци и банки, е най-голямата разплащателна мрежа. С три съществени процеса за обработка на заплащания, всички избрали да отбелязват продажбите в магазини за оръжия, в този момент евентуално ще усетят напън от банките като издатели на карти да решат дали ще разрешат покупки, категоризирани като продажби в магазини за оръжия, върху издадените от тях карти.

 

Властите в Ню Йорк и пенсионните фондове настояха ISO и банките да одобряват новия кодекс за продажбите на оръжейни магазини.

Два от най-големите обществени пенсионни фондове в Съединени американски щати, които се намират в Калифорния и Ню Йорк, оказаха напън върху най-големите компании за кредитни карти в страната да одобряват обособени кодове за продажба на оръжия.

Кодовете на категориите търговци обаче не са изключителни за продажбите в оръжейни магазини, защото кодовете към този момент съществуват за съвсем всеки вид покупка, в това число тези в супермаркети, магазини за облекла, кафенета и други търговци на дребно.

" Когато купувате самолетен билет или плащате за хранителни артикули, вашата компания за кредитна карта има специфичен код за тези търговци на дребно. Проява е на здрав разсъдък, че ние имаме същите правила за магазините за оръжия и муниции “, сподели кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР