Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън на скутер по време

...
Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън на скутер по време
Коментари Харесай

Финансовата министърка на САЩ не знаела, че гъбите, които е яла в Китай, са халюциногенни

Финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън на скутер по време на визитата си в Ханой, Виетнам. 20 юли 2023 година Снимка: АП

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън е яла в Китай гъби, които са били халюциногенни, сподели самата тя пред Си Ен Ен. Това пътешестване е можело да се окаже доста неприятно прекарване, в случай че гъбите не са били вярно приготвени, отбелязва ДПА.

" Гъбеното ядене бе великолепно ", съобщи Йелън в изявление нощес. " Нямах визия, че тези гъби имат халюциногенни свойства. Научих го по-късно ", добави тя.

По думите ѝ тя не е научила това, когато си е поставила слушалките, с цел да слуша " Пинк Флойд " след вечеря, а е прочела, че когато гъбите цзян шоу цин са приготвени както би трябвало, те губят психоактивните си свойства.

Въпросните гъби са деликатес от Юннан, Южен Китай, покрай границата с Виетнам, който също бе посетен от Йелън по време на юлската й обиколка.

77-годишната министърка, родом от Бруклин, е била в ресторант " И Цзо И Ван ", където е консумирала упоменатото ядене от гъбите цзян шоу цин, чието име значи в превод " Виж синя ръка ". Йелън отбелязва, че не тя е направила  поръчката и че никой от компанията не е имал халюцинации след вечерята.

Професорът в китайския институт по ботаника " Кунмин " Питър Мортимър съобщи пред Си Ен Ен, че познава хора, които са обикаляли без проблеми три дни откакто са яли от същите гъби, от които е консумирала Йелън. Той прецизира, че не е ясно за какво има подобен резултат от цзян шоу цин.

" Това си остава тайнственост, а множеството разкази за свойствата на тези гъби са анекдоти ", споделя той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР