Финансовата криза е факт, увеличението на цените на стоките -

...
Финансовата криза е факт, увеличението на цените на стоките -
Коментари Харесай

Още 10% ръст в цените на храните до края на годината. Как да пестим?

Финансовата рецесия е реалност, нарастването на цените на стоките - също. За да си позволим по-висок клас артикули, с цел да " не си хвърляме парите в кошчето ", е належащо да спестяваме от извършването на покупки като размер.Това предложи ръководителят на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов пред Bulgaria ON AIR.

Експерти предвиждат до 10% растеж в цените на храните до края на годината. По думите на Богомилов, когато има такава наклонност, производителите се изкушават да понижават качеството на продуктите със заместващи съставки.

" Класическият образец е с майонезата, която се прави с яйца и олио. Когато преди 5-6 години забелязахме, че всеобщо под наименованието майонеза не съдържа яйца, това е израз точно на тази наклонност – да извадите по-скъпата съставна част с една тъжна поредност от Е-номера. На етикета си го написа, моя си е отговорността дали да си го купя или не ", съобщи ръководителят на Асоциация " Активни консуматори ".

Според него силата на потребителя е във опцията му на избор.

" Има голям брой налични проучвания, съгласно които се открива, че изхвърляме към 1/3 от храната, която пазарим. Отиваме, виждаме промоциите, купуваме двойно. Разваля се, в един миг ни омръзва и изхвърляме. Ако си организираме извършването на покупки по-добре и спестим 1/3 от парите си, за какво не ги даваме за малко по-качествени артикули. И по този метод да помогнем за предлагането на по-качествени артикули ", уточни Богомилов.

Вина имат и българските управляващи, счита той. Докато в Западна Европа непрекъснато изтеглят артикули поради проблем с качеството им, в България, за жалост, такива образци няма.

" Ще решите, че в Западна Европа гнилият капитализъм умира: изтеглят по 5-6 продукта дневно. У нас няма, тишина и безмълвие. Атомната централа гърми, властта мълчи. Ние би трябвало да се отворим към тези проблеми, а не да мълчим за тях. Само това е решението ", безапелационен е Богомилов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР