Финансова подкрепа на държава е необходима сега, в този момент.

...
Финансова подкрепа на държава е необходима сега, в този момент.
Коментари Харесай

Търговците на дребно с 3 искания от Борисов заради локдауна

Финансова поддръжка на страна е нужна в този момент, в този миг. В противоположен случай от данъкоплатци ще се превърнем в безработни. Това декларират от Българската Ритейл Асоциация (БРА), която сплотява над 100 представители на търговията на дребно у нас, във връзка взетото по-рано през днешния ден решение за 10-дневен локдаун. БРА изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов , вицепремиера Томислав Дончев , министъра на финансите Кирил Ананиев и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов с искане за три незабавни ограничения.
Затворените бизнеси упорстват за „ бързо погашение на към този момент плануваните помощи на търговците на дребно “. Финансовата поддръжка по утвърдени стратегии, да вземем за пример за подкрепяне на дребни и междинни предприятия с 10% от оборота, не е достигнала към момента до преобладаващата част от засегнатите от предходните две затваряния търговци.
БРА показва, че чиновниците в магазините са също „ на първа линия “ и моли към страната въпросът с тяхната имунизация да се прегледа с приоритет.
Да се подхващат незабавни ограничения за подкрепяне на търговците на дребно е третата мярка, която БРА предлага. Финансова поддръжка от страната е нужна в този момент, с цел да може търговците на дребно да продължат да обезпечават работни места.
Само през последните 3 месеца членовете на Българската Ритейл Асоциация са изгубили стотици милиони левове. Магазините и моловете са вложили в стерилизация, защитни средства, филтри и UV лампи, наемане на спомагателен личен състав за хигиенизиране, непрекъснато наблюдаване и други няколко десетки милиони лв.. Макар комерсиалните центрове прецизно да съблюдават ограниченията, визитата и извършването на покупки там след отварянето им при започване на февруари тази година е намаляло над 2 пъти. „ Около 15% от търговците на дребно у нас към този момент банкрутираха. Очакваме резултат на доминото в близко бъдеще “, настояват от БРА. „ Здравето е приоритет на всяко държавно управление и на всички жители. Ще спазим ограниченията, които разпоредихте, само че без помощ от страната няма по какъв начин да оцелеем “, се заключава в писмото.
Сектор търговия на дребно обезпечава прехраната на близо 300 000 души в страната. Около 85% от магазините на членовете на Българската Ритейл Асоциация бяха затваряни неколкократно поради ограничаващи ограничения. Голяма част от тях нямат нито един обект отвън търговски център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР