Финансистът на групата Вагнер Евгений Пригожин обяви на 9 февруари,

...
Финансистът на групата Вагнер Евгений Пригожин обяви на 9 февруари,
Коментари Харесай

ISW: Русия все още използва затворници като пушечно месо

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи на 9 февруари, че тя изцяло е спряла да набира пандизчии . Това съобщи той в отговор на мнения в пресата. По думите на Пригожин, всички отговорности се извършват за тези, които сега са наети от " Вагнер ". Пригожин твърди, че над 10 милиона американци са кандидатствали да се причислят към " Вагнер ".

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Групата " Вагнер " евентуално обаче ще продължи да набира чиновници от пандизите, въпреки и доста по-ограничено . Както ISW означи по-рано, набирането на пандизчии се забави през последните няколко месеца, доказано от статистиката сред ноември 2022 година и януари 2023 година

Това събитие е в сходство с общата наклонност стандартните съветски войски постепенно да заменят групата към Бахмут. Това демонстрира, че съветското военно командване може да се отклони от зависимостта си от " Вагнер " и затова да употребява пандизчии като пушечно месо.

Кремъл продължава да подхваща ограничения за последователно приготовление на отбранително-промишлената база на Русия за продължителна война в Украйна, като в същото време заобикаля по-широка икономическа готовност. Руският президент Владимир Путин организира среща с Надзорния съвет на Агенцията за стратегически начинания на 9 февруари и разпореди на организацията да поддържа федералните субекти в развиването на производството на безпилотни авиационни системи.
 ISW: Русия си върна самодейността в Украйна
ISW: Русия си върна самодейността в Украйна

Основният удар е в Луганска област

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев по-рано съобщи, че съветските военни производители имат намерение да разширят доставките на разследващи и атакуващи дронове в поддръжка на интервенциите в Украйна, а съгласно известията съветски и ирански публични лица възнамеряват да построят цех в Русия за произвеждане на 6000 дрона " през идващите години. "

Медведев посети цех за произвеждане на танкове в Омска област на 9 февруари и съобщи, че Русия би трябвало да усили производството на разнообразни въоръжения, в това число съвременни танкове, в отговор на военната помощ на Запада за Украйна.

Холандската група Oryx заяви, че съветските сили са изгубили 1012 унищожени танка в Украйна, a други 546 танка са  пленени от украинските сили. Тези загуби съставляват почти половината от танковете, които съветските сили са изпратили в Украйна при започване на нашествието. Хиляда и петстотин танка са задоволителни за оборудването на повече от 15 танкови полка или бригади или към 150 батальонни тактически групи.

Руската войска би трябвало бързо да попълни тези загуби на танкове , с цел да резервира способността си да води широкомащабна механизирана маневрена война преди евентуалното увеличение на темпото на настъпателни интервенции в Източна Украйна. Медведев евентуално формулира своите апели за увеличение на производството като отговор на западната военна помощ, с цел да скрие обстоятелството, че забележителните загуби на военно съоръжение водят до нуждата от увеличение на производството. Усилията на Кремъл последователно да приготви отбранителната промишлена база на Русия за продължителна война, като в същото време заобикаля по-широка готовност на съветската стопанска система, не престават да са несъвместими с мащаба на войната, която съветската войска води в Украйна, и мащаба на загубите на съветската военна техника.
 Русия да усили производството на танкове, упорства Медведев
Русия да усили производството на танкове, упорства Медведев

В отговор на западните доставки на оръжия за Украйна

Известен съветски блогър, обвързван с " Вагнер ", прикани за уволнението на съветския министър на защитата Сергей Шойгу поради скандал с доставката на съветска военна униформа. Много видни съветски военни блогъри остро подлагаха на критика Шойгу и съветското Министерство на защитата (МО) поради новината, че 22-годишният наследник на съветския заместник-началник на Федералната организация за ръководство на държавната благосъстоятелност е спечелил контракт за доставка на съветската войска на нови униформи.

Блогърите настояват, че новите униформи са с по-ниско качество и надценени (струват към 130 000-210 000 рубли или $1780 - $2875 на униформа) и са част от дребна корупционна скица за обогатяване на фамилиите на съветски военни чиновници. Каналът Gray Zone Telegram - изтъкнат блогър, обвързван с " Вагнер " - написа натоварено с пояснения изявление до своите 426 000 клиенти, че Шойгу е изгубил доверието пред съветската нация и че съветският президент Владимир Путин може да промени обстановката, като уволни Шойгу, Шойгу " антураж " в съветския Генерален щаб и възбрана на Шойгу и неговите съратници да вземат участие във всички съветски военни каузи.

Кремъл продължава да демонстрира, че не желае да ограничи разграничителната изразителност на ултранационалистически провоенни фигури. Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обществено спори със заместник-председателя на Думата военачалник Виктор Соболев след рецензиите на Соболев към изказванията на Кадиров, че стандартите за оформяне в съветската войска са дискриминационни по отношение на мюсюлманите и приканва съветската войска да се бори със сатанизма в Полша.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 9 февруари, че Кремъл " не взе участие в този спор и не би желал да дава никакви оценки " за него.

Кремъл ще продължи да толерира разграничителна изразителност от ултранационалистически фигури, до момента в който се стреми да се хареса на по-широката провоенна общественост.

Руски източници настояват, че съветските военни са интегрирали доброволческо формирование от Донецката национална република (ДНР) в съветските въоръжени сили. Руски блогър твърди, че някогашният доброволчески батальон на ДНР " Восток " към този момент официално е 11-ти полк на съветските въоръжени сили.
 ISW: Руското МО гълтам
ISW: Руското МО гълтам " националните милиции " на ДНР и ЛНР

Кремъл продължава с пропагандата

Командирът на доброволческия батальон ДНР " Восток ", прочут съветски блогър, не се е обърнал към докладваната интеграция. Руският блогър не прецизира на какво висше формирование е зависещ 11-ти полк, само че е допустимо да е зависещ на Южния боен окръг, който официално управлява 1-ви армейски корпус на ДНР. Този полк може да бъде присъединен към нова неопределена съветска маневрена дивизия. ISW по-рано оцени, че съветското Министерство на защитата (МО) наподобява бърза да интегрира нередовни стандартни сили в по-традиционни структури и евентуално ще се бори да поправя слабата успеваемост на тези формирования по време на напъните за интеграция.

Съобщава се, че съветски боен съд е постановил, че съветските командири могат законно да отхвърлят да освободят военнослужещи от работа след края на договорите им. Руска медия заяви на 8 февруари, че боен гарнизонен съд на област Перм се е произнесъл в интерес на съветски командири по дело, заведено от военнослужещ, който твърди, че командирите са отказали да го освободят от работа, когато договорът му е изминал през септември 2022 година
 Кремъл отхвърля идна готовност на още 200 000 души
Кремъл отхвърля идна готовност на още 200 000 души

Указът за мобилизацията към момента е в действие

Съобщава се, че съдът твърди, че указът за частична готовност открива обстоен лист от учредения за освобождение, който не включва приключването на контракт, и затова заключава, че няма учредения за признание на дейностите на командирите за противозаконни.

Кремъл евентуално няма публично да анулира указа за частична готовност, с цел да оправдае правно продължаването на службата на активизирания личен състав за неопределен срок.

Съобщава се, че доброволчески батальон, обвързван с съветски окупационен чиновник, е ситуиран на фронтови позиции в Украйна. Заместник-окупаторът от Запорожка област Владимир Рогов съобщи на 9 февруари, че детайли от доброволческия батальон Судаплатов на началника на Запорожка област Евгений Балицки са се разположили на фронтови позиции в неуточнена зона на Украйна.

Руски източници по-рано твърдяха, че в доброволческия батальон служат турски, шведски и сръбски доброволци.

ISW продължава да смята, че този доброволчески батальон евентуално ще се изправи пред обилни командни и контролни провокации, в случай че тези изказвания са правилни.

Кремъл продължава да дава приоритет на развиването на окупираните територии в Украйна. Руският президент Владимир Путин се срещна с Надзорния съвет на Агенцията за стратегически начинания на 9 февруари и разпореди на организацията да се концентрира върху създаването и използването на проекти за социално-икономическо развиване на окупираните Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области.

Путин съобщи, че Русия би трябвало да развие окупираните територии през актуалното десетилетие, с цел да насърчи обществената ангажираност към Русия.

Лидерът на Донецката национална република Денис Пушилин се срещна с съветския министър на енергетиката Николай Шулгинов на 9 февруари, с цел да обсъдят нов горивно-енергиен комплекс в Донецка област.

Кремъл и съветските окупационни чиновници евентуално считат, че бързото икономическо развиване ще насърчи необятно публикувани проруски настроения в окупираните територии.

Руските чиновници не престават да преследват депортирането на поданици и деца от окупираните територии посредством разнообразни схеми. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 9 февруари, че съветските медицински служби вземат дами и новородени със болести , които не могат да бъдат лекувани в Запорожка област, в Русия за перинатални грижи.

Балицки също по този начин съобщи, че съветски лекари и съветското министерство на опазването на здравето дават акушерски услуги в окупираната Запорожка област. Двете акушерски ограничения евентуално са предопределени да поддържат настоящите съветски старания за депортиране на деца и поданици от окупирани територии под прикритието на схеми за здравно пренасяне.

Членът на Руската организация за стратегически начинания Светлана Чупшева съобщи на среща с Путин, че организацията е помогнала за преместването на десетки поданици от окупирани територии в Русия по схемата за здравно пренасяне.

Чупшева също по този начин съобщи, че Агенцията за стратегически начинания възнамерява да одобри 5000 деца от Донецка област в курс по програмиране, който може да сложи условия за преместването на тези деца в Русия.

ISW продължава да смята, че тези схеми евентуално са част от по-широко изпитание за етническо пречистване.

Руски източници настояват на 9 февруари, че съветските управляващи са задържали членове на украинска диверсионна и разследваща група, опитващи се да убият заместник-ръководителя на окупационната работа в Бердянск, заместник-началника на окупационната пътна полиция в Бердянск и окупационния комендант на Бердянск.

Руски източници също настояват, че украинската диверсионно-разузнавателна група е подготвяла нахлуване против център " Ние сме дружно с Русия " край Бердянск.

ISW по-рано оцени, че Кремъл евентуално е основал, координира и разпространява организацията " Ние сме дружно с Русия ", с цел да сътвори фасада на социална поддръжка за анексирането и консолидираното на окупирани украински области в Русия.
 Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си
Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си

Целта е обезпечаване на военната сигурност на съюзната страна

Беларуски маневрени детайли не престават провеждането на учения в Беларус. Неуточнени елементи от беларуската 6-та обособена гвардейска механизирана бригада организираха тактически учения с бойни стрелби на полигона Гожски в Гродно, Беларус, на 9 февруари.

На 9 февруари танков батальон от беларуската 11-та обособена механизирана бригада организира бойна пукотевица с танкове Т-72 на полигона Обуз-Лесновски в Брест, Беларус.

Съобщава се, че Беларус е почнал едномесечно образование за новобранци от запаса на 9 февруари. Телеграм каналът Gray Zone заяви на 9 февруари, че новобранците от запаса на Беларус са почнали едномесечен интервал на образование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР