Финалната среща в Шампионската лига през тази година ще се

...
Финалната среща в Шампионската лига през тази година ще се
Коментари Харесай

Финалът в Шампионската лига остава в Истанбул, обяви УЕФА

Финалната среща в Шампионската лига през тази година ще се организира в Истанбул на 10 юни, както е планувано, оповестиха от Европейската футболна асоциация (УЕФА) и по този метод опровергаха всевъзможни информации, че мачът ще се играе на друго място.

В днешния си брой британският вестник " Дейли Мейл " заяви, че УЕФА е влезнала в договаряния с Португалската футболна федерация (ФПФ), с цел да се разиска възможен проект за пренасяне на финала в Шампионската лига. Мотивите, които изданието тиражира са, че се притесняват от възможни цивилен вълнения в най-големия турски град поради втория тур от президентските избори, плануван на 28-и май.

" Финалът в Шампионската лига за 2023 година е плануван да се организира в Истанбул, както е оповестено авансово от много време насам, на 10-и юни. Нямаме никакви спомагателни мнения по този въпрос ", се споделя в формалното мнение на УЕФА.

Във вторник и сряда се изиграха първите полуфинални срещи, като Реал Мадрид и Манчестър Сити приключиха 1:1. А миланското дерби беше извоювано от Интер против Милан с 2:0. Ответните мачове ще се състоят през другата седмица – на 16 и 17 май.

Реал Мадрид е защитаващ купата си от предходната година, когато победи Ливърпул на финала с 1:0. Първоначално този мач трябваше да се играе в Санкт Петербург, само че откакто стартира войната на Русия против Украйна, УЕФА го измести за Париж.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР