Финалистът от турнира за Купата на България подсилва редиците си

...
Финалистът от турнира за Купата на България подсилва редиците си
Коментари Харесай

Дея спорт се подсилва с двама бразилци

Финалистът от шампионата за Купата на България укрепва редиците си с двама бразилски посрещачи, научи " Тема Спорт ". Те са на по 27 години, като към този момент се състезават в Европа.
 Волейболна трансферна таблица на НВЛ за сезон 2023/2024 година: Теодор Тодоров минава в Дея Волейболна трансферна таблица на НВЛ за сезон 2023/2024 година: Теодор Тодоров минава в Дея
Първият Лукас Мадалоз е бил част от румънския Рапид (Букурещ) през миналия сезон. Висок е 198 см, като в Европа е играл още за Уникаха (Алмерия) и Барселона в Испания. Преди 2 години пък се е състезавал за чешкия Прибрам. Неговият съотечественик Матеус Секо Коста бе част от италианския Мота ди Ливенца през приключващия сезон в Серия А2.

Двамата ще заемат местата на Тодор Вълчев и Валентин Братоев. Последният ще чака предложения от чужбина, само че в случай че не дойдат удовлетворяващи такива, вериятно ще продължи с Дея и следващата година. С клуба се раздели италианецът Стефано Патриарка, само че неговият съотечественик Франческо Кадеду остава отпред на бургазлии и през идващия сезон. Твърдо в тима не престават разпределителите Георги Братоев и Борислав Николов, центърът Стефан Чавдаров, посрещачът Самуил Вълчинов, либерото Мартин Иванов и диагоналът Николай Учиков. Така пред управлението на клуба стоят две значими задания - да бъде открит още един диагонал и още един център, който да размени Патриарка.
 Дея с трансферен удар за новия сезон Дея с трансферен удар за новия сезон
" Ще се опитаме да изградим ядро, което да се задържи 2-3 години и да не вършим огромни промени в състава ", разяснява притежателят и президент на Дея лекар Александър Маджуров. Амбициите на клуба са да вземе присъединяване в шампионата " Чалъндж къп ", където през предишния сезон мина два кръга, преди да отпадне от Олимпиакос.

Петър Стоянов, в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР