Финалът за Купата на България по футбол между отборите на

...
Финалът за Купата на България по футбол между отборите на
Коментари Харесай

БФС премести финала за купата на 15 май


Финалът за Купата на България по футбол сред тимовете на ЦСКА и Левски ще се играе на 15 май от 17.00 часа, а не както през вчерашния ден бе оповестено от БФС на 11 май от 19.00 часа. Това оповестиха през днешния ден от Спортно-техническата комисия (СТК) към централата, съобщи БГНЕС.

От БФС акцентират като причина предстоящите „ голям брой митинги “ на 11 май, които биха затруднили опазването на публичния ред по време на финала. „ Предвид постъпило писмо от Столична дирекция на вътрешните работи при Министерство на вътрешните работи, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се чакат голям брой митинги и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би попречило защитата и опазването на публичния ред при осъществяване на срещата край за Купа България, дуелът не следва да се организира на тази дата ", се споделя в известието на СТК.

За 11 май е плануван митинг на Вътрешна македонска революционна организация в отбрана на българския народен интерес в Северна Македония, който е част от акция „ Не предавай Македония “. Протестът на Вътрешна македонска революционна организация е деклариран още от 21 април.

Само час преди новото решение на СТК наставникът на Левски Станимир Стоилов разкри, че чака сходен ход от страна на БФС и посочи, че „ сините “ са съгласни дуелът с ЦСКА да се играе на 11 или 14 май, само че изрично не желаят той да бъде на 15 май, което най-вероятно ще докара до реакция от страна на клуба.

Разместването датата на финала води и до промени в заключителните кръгове на мачовете от Първа лига. Мачовете ЦСКА - Ботев Пловдив и Славия - Левски ще се играят на 19 май, вместо на 15 май, а последният кръг от първата шестица ще се играе на 22 май вместо ден по-рано, както бе по предварителна стратегия. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР