Филтър хубава храна, малко настройки на яркост, контраст, леко изрязване

...
Филтър хубава храна, малко настройки на яркост, контраст, леко изрязване
Коментари Харесай

Защо да не снимаме храната си за Instagram

Филтър " хубава храна ", малко настройки на бляскавост, контрастност, леко изрязване оттук-оттам и готово - съвършеният пост за Instagram. И на него не е наша благосклонност, а това, което има в чинията пред нас. Подобни фотоси, скрити зад хаштагoвете #instafood и #foodporn има над 290 милиона.

Човек може да се познава по приятелите, само че сигурно и по това, което яде. Учените пък ни споделят, че можело да издържим без храна 50-70, та дори и 100 дни. Друг път! А какво ще снимаме през това време?

Ако сме от фанатиците, които държат да осведомят всичките си почитатели за дневното си менюто, евентуално имаме проблем. И не го осъзнаваме. Поне до момента в който не го забележим образно върху талията и ханша.

С две думи - публикуването на фотоси на храна в Instagram ни кара да ядем повече. Причината - стремим се чинията да наподобява красива, богата, отрупана и цветна.

Така, вместо едното парче месо, което кардинално ни е задоволително да се наядем, ще сложим две. Ей по този начин, за лукс и симетричност. Пък и да не си намерения някой, че сме на диета...

За да избегнем сходна опция, слагаме и няколко късчета шоколад до мюслито и плодовете. Нали не е хубаво човек да се лишава от нищо?

Зависимостта " снимаме - ядем повече " се отбелязва и от инфлуенсъри в Instagram, запалени по здравословното хранене. А при тях снимането на храната е всекидневие, написа Cosmopolitan. И не може да се отхвърли, че даже едни зеленчуци и едни яйца могат да наподобяват като произведение на изкуството.

Но не би трябвало да забравяме, че е значимо освен какво ядем, само че и какъв брой. Ако дневната дажба някак не наподобява изключително фотогенична, решението е доста просто - хапваме, без да снимаме. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР