Философски и религиозни възгледи са събрани във второто издание на

...
Философски и религиозни възгледи са събрани във второто издание на
Коментари Харесай

Великите учители - духовните водачи през погледа на писателя Йото Пацов

Философски и религиозни възгледи са събрани във второто издание на книгата " Великите учители " на писателя и публицист Йото Пацов. С новата част той добавя очерци и притчи за персони, измежду които Иисус Христос, Буда, Орфей, Конфуций, Кирил и Методий.

Духовността, религията и философските възгледи слагат въпроси, чийто отговор постоянно остава недоказуем. Това дава мотив на доста писатели да изследват загадките за съществуването ни през погледа и знаците на религиите и ученията.

Йото Пацов, публицист: Интересът към делото на великите учители на човечеството остава неизменим във време, в което деградират нравствените полезности, не е неприятно да се подсети, че всички те са ни оставили наследството да бъдем положителни, да се обичаме. Нека не забравяме, че това е дълбоката и единствена същина на живота.
Основният смисъл на едно обучение е нравственото обръщение, което оставя върху своите почитатели.

Йото Пацов, публицист: Затова съм присъединил голям брой притчи, които съставляват не просто занимателна част от книгата, само че дават съответни образци за проявата на тази добродетелност в бита и в практиката на мъдреците.
За да имаме вяра в избрана вяра или да изповядваме дадена философия, би трябвало да познаваме всички нейни други възможности, уверен е Йото Пацов. С книгата си той отваря вратите към духовността и апела да търсим нравственото освен сред страниците на книгата, само че и в живота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР