Филмовите студия са решили да заменят масовите роли с цифрови

...
Филмовите студия са решили да заменят масовите роли с цифрови
Коментари Харесай

Приключи ли представлението? Холивудските актьори отказват да се снимат заради изкуствения интелект

Филмовите студия са решили да заменят всеобщите функции с цифрови изображения.

Даниел Десподов преди 9 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 11:30 | 13.07.2023

100 пъти по-бърз от Wi-Fi и доста по-безопасен: признат е светлинният безжичен стандарт Li-Fi

IT НовиниДаниел Десподов - 15:31 | 12.07.2023

Следващо потомство проточна батерия чупи всички върхове

IT НовиниДаниел Десподов - 8:42 | 14.07.2023

Windows 11 build 25905 към този момент дава опция за преинсталиране на операционната система от Windows Update

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/Новинар. Увличам се от модерни технологии, осведомителна сигурност, спорт, просвета и изкуствен интелект.

Холивудските артисти стачкуват против предлагането на студиата да употребяват техните цифрови копия без единодушие и „ против еднократно възнаграждение “.

На състоялата се нскоро конференция актьорите потвърдиха, че ще стачкуват и стачката към този момент стартира.. Дънкан Крабтрий-Айрланд, основен договарящ на синдиката SAG-AFTRA (Американски съюз на медийните и креативните работници), разкри детайлности за предлагането на холивудските продуценти. То звучи като сюжет от телевизионния сериал „ Черното огледало„.

Коментирайки новината за стачката, Алиансът на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) съобщи, че изискванията им включват „ пробивно предложение в частта за изкуствения разсъдък, което ще запази цифровите облици на актьорите от SAG-AFTRA„.

По време на конференция Крабтрий-Айрланд изясни:

„ Предложението във връзка с изкуствения разсъдък, което ни направиха през вчерашния ден, беше, че актьорите в всеобщите функции ще бъдат сканирани, ще им бъде платено за един работен ден, а техните компании ще имат тези сканове – техния извънредно обстоен облик, и ще могат да го употребяват във всеки собствен план без тяхното единодушие и без обособена отплата. Така че, в случай че считате, че това е пробивно предложение, предлагам ви да помислите още веднъж “.

Използването на генеративен изкуствен интелект не е единствената, само че една от главните и най-спорни точки в договарянията сред страните. То е и една от главните аргументи за стачката на WGA (Гилдията на сценаристите в Америка), която продължава още от 2-ри май. Президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешър съобщи:

„ Ако не се борим в този момент, всички сме в неволя, всички сме застрашени да бъдем сменени от машини “.

Стачката стартира и към този момент се разгоря. Актьорите от медийни компании като Amazon, Disney, Fox, Netflix, Paramount, Sony, Universal, Warner Bros. и други отхвърлят да вземат участие в каквито и да фотоси, министър председатели и церемонии.

Синдикатът SAG-AFTRA сплотява хиляди артисти, телевизионни водещи и реализатори от разнообразни жанрове (около 160 хиляди души). Според Крабтрий-Айрланд организацията прави всичко допустимо за реализиране на съглашение, само че AMPTP не е показала интерес към договарянията.

„ Заради високата инфлация членовете на нашия профсъюз едвам свързват двата края “, сподели той. „ А в този момент актьорите са изправени и пред опасността от генеративния изкуствен интелект. Предложихме промени на контракта, които щяха да решат казуса, само че AMPTP не се заинтересува от нашето предложение “.

Малко по-късно изданието The Verge разгласява изказване от представителят на AMPTP Скот Роу, който отхвърли изказванията на синдиката. Неговите думи са следните:

„ Твърдението на управлението на SAG-AFTRA е погрешно. Предложението на AMPTP дава опция на компанията да употребява само цифровата имитация на някой от фоновите артисти във кино лентата. Всякакво друго потребление изисква единодушието на съответния артист, както и договаряне на по-нататъшното потребление, за което ще се начислява минималното възнаграждение “.

Може би това е началото на договарянията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР