Филмът Великолепната седморка завършва с репликата:Накрая винаги побеждават селяните. Накрая

...
Филмът Великолепната седморка завършва с репликата:Накрая винаги побеждават селяните. Накрая
Коментари Харесай

Трифонов: Накрая винаги побеждават селяните, а аз съм селянин - Политика

Филмът " Великолепната седморка " приключва с репликата: " Накрая постоянно побеждават селяните ". Накрая постоянно побеждават селяните, а аз съм селяндур... Мариане.

С тези думи водачът на " ИТН "  Слави Трифонов се обърна към собствен последовател по време на онлайн среща, предавано онлайн по телевизия 7/8 и Facebook. Кандидат-депутатът от Има Такъв Народ и сценарист Ивайло Вълчев модерираше изявлението.

Какво стана с имуществената декларация?

Стана забавно. Нали въпросът е да се съблюдава закона. Според закона, в случай че не подадеш декларация, провокираш контролните органи да ти създадат инспекция - КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и виновните за този проблем. Всъщност единствените, които могат обективно да кажат какво по какъв начин съм придобил и какви парцели имам - могат да го създадат.

Дали ревизират всички не мога да кажа, само че при всички случаи ревизират мен. При тази инспекция те ревизират какви са моите спестявания, изобщо с какво разполагам и така нататък Проверката дали има нещо извоювано, което не е чисто и не е бяло пред страната, при мен няма такива неща, просто няма. Това е истината.

Защо Има Такъв Народ излязоха от ръководещата коалиция?

Трябваше да има държавно управление, другояче щеше да стане по-зле - заради събитията преди няколко месеца. Когато ние имахме присъединяване в Народното събрание, нямаше по какъв начин да се случи, чисто по справедливи аргументи. Когато ние победихме, аз не желаех с моите сътрудници да се съобразяваме с други хора и да представляваме безпринципна коалиция в името на това да има власт. Предложих държавно управление на малцинството, което не се получи. Третият път наподобява в действителност недопустимо, по тази причина простичко споделих, че в случай че зависи от мен, ще направя всичко допустимо, с цел да има държавно управление.

Още ли уважаваш Ахмед Доган?

За пръв път съм видял Доган, когато го интервюирах за обръча от компании. Смятам, че Движение за права и свободи се трансформира в един конгломерат от политика и бизнес, който стартира да наподобява на нещо доста рисково. Иначе Ахмед Доган не съм виждал и не знам какво споделя. Г-н Мустафа Кардайъ е водач на Движение за права и свободи, него съм го виждал преди години на един светофар.

За Кирил Петков и Асен Василев

Като бяха служебни министри, Асен Василев и Кирил Петков пристигнаха при нас и желаеха да бъдат министри в нашия кабинет. Не одобрявам хора, които се оферират. Малко ми е като с платения секс. Те пристигнаха и се предложиха. Трима се предложиха - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Защо смъкна проевроатлантически и проевропейски кабинет?


Аз съм проевроатлантически и проевропейски надъхан. Не единствено това, аз считам, че това, че България е член на НАТО и Европейски Съюз е прелестно и е едно от най-големите достижения на новата българска история.

Българска социалистическа партия е толкоз проатлантически и проевропейски настроено, колкото аз съм лилипут. Те обичат Съветския съюз, само че са се прегърнали и целунали уста в уста с " Демократична България " в името на властта. Трябва да питаш за тая работа Българска социалистическа партия и Демократична България, и да ги питаш дали се целуват с език, тъй като другояче върви на еротика и на секс.

За референдума

Ние ще го осъществяваме това нещо, тъй като - по този начин. (…) Основната задача на Има Такъв Народ сега е да осъществя този референдум, тъй като е изцяло допустимо това да бъде верният път за всички българи. Това е в действителност най-важното и хората би трябвало да решат по какъв начин да бъдат ръководени.

За политиката

Политиката е средство, а не цел. За мен това е средство, с което може да се осъществят желанията на една група хора. Това какво ще се случи, зависи от хората, резултатите и желанията. Това е по-важно от това какво ще се случи в политиката. Политиката е резултат от това, което вършат хората. Аз не се усещам като политик, а като част от хората - един от многото.

За правосъдната система

Тая правосъдна система могат да си татуират. Само се приказва за тая правосъдна система, нищо не се прави.

Изповед

Искам да съм най във всяко нещо - желая да е най-добре това, което мога да направя, да е най-правилно и да съм свободен. Не желая мъничко, не желая мъничко, желая най. Толкова години живота по този начин си го повеждам. Гледам да дам най-вече от себе си и да направя най-вече за хората, които обичам, и за които се грижа.

На въпросите дали би се кандидатирал за президент и дали би влезнал в коалиция с ГЕРБ при вероятно бъдещо ръководство, Слави Трифонов изрично отговори " не ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР