Филмът Опенхаймер“ e големият победител на Златен глобус“ 2024, съобщават

...
Филмът Опенхаймер“ e големият победител на Златен глобус“ 2024, съобщават
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ e големият победител на „Златен глобус“ 2024 


Филмът „ Опенхаймер “ e огромният победител на „ Златен глобус “ 2024, оповестяват международните организации. Церемонията „ Златен глобус “ откри сезона на премиите в Холивуд, чиято кулминационна точка ще бъде връчването на оценките „ Оскар “ на 10 март.
Актьорите Килиън Мърфи и Робърт Дауни Джуниър бяха отличени със статуетка надлежно за основна и поддържаща мъжка роля в лентата за бащата на атомната бомба, а Кристофър Нолан завоюва премията за най-хубав режисьор. Филмът „ Опенхаймер “ завоюва близо 1 милиарда $ в боксофиса.

„ Още когато за първи път стъпих на снимачната площадка на Кристофър Нолан, разбрах, че това е нещо друго. По строгостта, съсредоточеността, отдадеността, разбрах, че съм в ръцете на режисьор визионер “, уточни Мърфи, представен от BBC.

Актьорът, който е ирландец, се пошегува и с броя на ирландците, номинирани в сезона на премиите тази година – измежду тях са Андрю Скот и Бари Кийгън. „ На всички мои сътрудници номинирани, без значение дали сте ирландци или не, всички вие сте митове, приветствам ви “, посочи Мърфи в благодарствената си тирада.

Биографичният филм завоюва и награди за най-хубава музика и най-хубав поддържащ артист за Робърт Дауни Джуниър, който се превъплъти в облика на американския държавен чиновник Люис Щраус.

„ От лятото насам десетки хора се обръщат към мен с думите, че съм бил неузнаваемо тънък в ролята на Люис Щраус. На моите сътрудници номинирани, дано не се преструваме, че това е комплимент “, означи Дауни Джуниър. Той загатна и за измененията, направени в състава на „ Златен глобус “ след скандал за корупция и липса на многообразие. „ Благодаря ви, че променихте играта си “, акцентира артистът.

Ема Стоун беше оповестена за най-хубава актриса в мюзикъл или комедия за осъществяването си в „ Poor Things “, в който тя играе младата Бела Бакстър, която пътува по света, с цел да открие себе си и да се разсъни полово.

„ Бела се влюбва по-скоро в самия живот, в сравнение с в човек, тя приема положителното и неприятното в идентична степен. И това в действителност ме накара да погледна по друг метод на живота и на това, че всичко в него има значение. Тя остана надълбоко в мен, тъй че това значи доста за мен “, показа Стоун в речта си при приемането на премията. Актрисата благодари на режисьора Йоргос Лантимос, като сподели, че ще бъде „ вечно признателна, че се срещнахме “, и на сценариста Тони Макнамара. „ Обичам да изговарям този разговор и обичам да ви потресвам с австралийския си акцент “, пошегува се тя.

„ Барби “ към момента не е спечелила толкоз доста награди, колкото се очакваше, само че Били Айлиш завоюва премията за най-хубава истинска ария за What Was I Made For? – една от трите песни, които бяха номинирани от саундтрака на кино лентата.

„ Беше тъкмо преди година, когато ми демонстрираха кино лентата, и по това време бях доста нещастна и депресирана, а написването на тази ария ненапълно ме избави “, сподели Айлиш.

Да’Вайн Джой Рандолф получи премията за най-хубава поддържаща женска роля за ролята си в „ The Holdovers “ на жена, която изпитва голяма тъга след гибелта на сина си. Съдебната драма „ Anatomy of a Fall “ беше отличен за най-хубав сюжет. Нейният режисьор Жюстин Трие си спомни за процеса на написване на кино лентата дружно с колегата си Артър Харари.
Сред първите спечелили в телевизионните категории са Стивън Йон и Али Уонг – които бяха отличени за осъществяванията си в „ Beef “. Съдебната драма „ Анатомия на едно рухване “ беше отличена за най-хубав сюжет.

Супер продукцията на HBO „ Наследници “ оглави конкуренцията в категория телевизия с девет номинации. Той завоюва премията в категория за най-хубав тенай-добър левизионен сериал, а артистът Кийрън Кълкин беше отличен за най-хубав ефирен артист в основна роля. Статуетката за основна женска роля също отиде при „ Наследници “ – за актрисата Сара Снук.

Изгряващата звезда Елизабет Дебики завоюва наградата за най-хубава поддържаща женска роля в ефирен сериал за ролята на принцеса Даяна в „ Короната “, сезон 6.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР