Филмът на Уес Андерсън Гранд хотел Будапеща“ е едно от

...
Филмът на Уес Андерсън Гранд хотел Будапеща“ е едно от
Коментари Харесай

Костюмите във филма „Гранд хотел Будапеща“

Филмът на Уес Андерсън „ Гранд хотел Будапеща “ е едно от най-очакваните заглавия на София филм фест. Не е загадка, че и ние сме измежду феновете на Андерсън, не на последно място и поради изумителните декори и костюми във всичките му филми. Заслуга за това има италианката Милена Канонеро, която работи с Андерсън като художник по костюмите от 10 години, има осем номинации за Оскар и три пъти е печелила тази премия.

Когато гледаме кино, постоянно сме очаровани и омагьосани от видяното, само че нямаме доста време да гледаме детайлите, по тази причина ето няколко любопитни детайлности за костюмите и аксесоарите във кино лентата.

Куфарите, с които пътешества героинята на Тилда Суинтън, са основани в ателиетата на Prada. Както прилича на аристократите от епохата сред двете войни, всяка част от багажа на графинята е с букви - Mdm. C.V.D.u.T (Madame Céline Villeneuve Desgoffe und Taxis). Модна къща Прада се гордее извънредно доста с този комплект сандъци за багаж и те са изложени в бутика на марката в Берлин. С черно кожено палто на Прада е и килърът Джоплин, изигран от Уилиам Дефо.



Модна къща Fendi е взела участие във кино лентата с две палта, основани особено за героите – блестящо алено палто и шапка за героинята на Тилда Суинтън и палто от каракул за Едуард Нортън.



Героят на Ралф Файнс Густав Х. по време на целия филм се парфюмира с аромата L`Air de Panache. Това е изцяло нов мирис, основан за кино лентата особено от британския парфюмерист Марк Бакстън и пуснат в продажба след премиерата от френския бутик за нишова парфюмерия Nose.



Тук може да предвиждаме и връщането на мода на кръглите очила. Такива носят във кино лентата героите на Джуд Лоу и Том Уилкинсън, наподобява те подхождат на всеки и на всяка възраст.



Можем да прибавим също и облеклата в пастелни цветове, особено основаните порцеланови бижута и красивите палта. Вече е ясно – нямаме самообладание да забележим всичко това на екран!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР