Филмът „Слава“ е българското предложение за „Оскар“ 2018 за чуждоезичен

...
Филмът „Слава“ е българското предложение за „Оскар“ 2018 за чуждоезичен
Коментари Харесай

Филмът „Слава“ е българското предложение за „Оскар“

Филмът „Слава“ е българското предложение за „Оскар“ 2018 за чуждоезичен филм.

На свое съвещание комисията на Националния съвет за кино избра кино лентата на Петър Вълчанов и Кристина Грозева „Слава“ като българско предложение за чуждоезичен „Оскар“.

„Слава“ е български игрален филм от 2016 година на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Това е вторият филм от плануваната трилогия на двамата режисьори.

Филмът взима присъединяване в голям брой кино фестивали по света, като прави дебюта си на кинофестивала в Локарно на 4 август 2016 година. В България прави формалния си дебют на фестивала Киномания на 17 ноември 2016 година, като преди този момент е показван на фестивала Златна Роза.

„Слава“ наблюдава историята на железопътния служащ Цанко Петров (Стефан Денолюбов), който намира огромна сума пари на релсите, само че вместо да ги вземе за себе си, взема решение да уведоми управляващите. Заемащата висок пост в министерството на превоза – Юлия Стайкова (Маргита Гошева) взема решение да се възползва от тази обстановка като разгласи Цанко за воин за да отвлече вниманието от корупционен скандал.

На второ място се класира „Безбог“ на Ралица Петкова, който завоюва огромната премия на филмовия фестивал в Локарно – Златен леопард, както и премията на журито от кинофестивала в Сараево.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР