Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши с военно положение, за да

...
Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши с военно положение, за да
Коментари Харесай

Дутерте плаши с военно положение нарушителите на блокадата

Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши с военно състояние , с цел да спре нарушаващите ограниченията против новия ковид, заяви AsiaNews.it.

Президентът към този момент заплаши, че ще се разстрелват хората , които нарушават карантината. Той също предизвести, че няма да се толерира и ще се преглежда като съществено закононарушение тормозът над здравни служащи.

Около половината от 110-милионното население в страната са под някои ограничавания.
 Дутерте: Разстрел за нарушителите на карантината
Дутерте: Разстрел за нарушителите на карантината

Около половината от популацията от 105 милиона души е под карантина

" Искам от всички вас малко дисциплинираност ", настоя Дутерте във вчерашната си телевизионна тирада. " Ако не ми вярвате, военните и полицията ще поемат обстановката. Това е като военно състояние. Вие избирате ", добави той.

За филипинците военното състояние провокира мемоари за най-мрачните години на диктатурата на Фернандо Маркос. Той ръководи под военно състояние от 1972 до 1981 година.

Днес единствено съществени служащи " на първа линия " могат да излизат свободно, както и да се пазарят храна и медикаменти. Мнозина обаче подцениха рестриктивните мерки и запълниха улиците и площадите. Те включват безработните, излизат да търсят работа всяка заран.

Досега във Филипините са регистрирани към 6 000 нови случая с ковид с малко под 400 смъртни случая. Очаква се обаче броят да се усили, тъй като управляващите стартират да тестват повече хора.

От своя страна католическата черква оказва помощ на хората, които са най-засегнати от пандемията. Тя прикани държавното управление да направи повече за служащи в усложнение.

" Силно желаеме Министерството на труда и заетостта неотложно да предложи финансова помощ за всички наранени служащи, без значение дали от дребни, междинни и огромни предприятия ", сподели Алминаза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР