Филипински служители казват, че кораб на китайската брегова охрана и

...
Филипински служители казват, че кораб на китайската брегова охрана и
Коментари Харесай

Филипините казват, че кораб на бреговата охрана и лодка за снабдяване са били ударени от китайски плавателни съдове близо до спорна плитчина

Филипински чиновници споделят, че транспортен съд на китайската брегова защита и транспортен съд на милицията поотделно са се сблъскали с филипински бряг охраняем транспортен съд и ръководена от военните снабдителна лодка край противоречива плитчина

От Асошиейтед прес, 21 октомври 2023 година, 23:44 ч. Храна и други доставки за атола в лицето на дългогодишна китайска обсада.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Често са се случвали съвсем конфликти, защото филипинските плавателни съдове постоянно доставят хранителни запаси на филипинските морски пехотинци и моряци, ситуирани на оспорваната плитчина. Но това беше първият път, когато филипинските управляващи оповестиха, че плавателни съдове на тяхната страна са били ударени от китайски кораби.

Плитчината е една от най-ожесточените зони в оживения Юг Китайско море, където Китай, Филипините, Виетнам, Малайзия, Тайван и Бруней имат припокриващи се териториални искания от десетилетия.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР