Филиалът за Спешна медицинска помощ в гр.Банско вече разполага с

...
Филиалът за Спешна медицинска помощ в гр.Банско вече разполага с
Коментари Харесай

Община Банско ще бъде обслужвана от модерна високопроходима линейка за спешна помощ

Филиалът за Спешна здравна помощ в гр.Банско към този момент разполага с нова кола за спешна помощ, отговаряща на актуалните критерии за даване на бърза здравна помощ.

Високопроходимата кола за спешна помощ Мерцедес 4х4 е предоставена за потребностите на община Банско от Министерството на здравеопазването, което е бенефициент по план на европейска оперативна стратегия. Главната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, която да способства за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравна помощ, както и за обезпечаване на равнопоставен и своевременен достъп до качествена здравна помощ при незабавни положения.

Специализираният автомобил дойде в Банско тъкмо в миг, когато Спешният център на практика беше останал без кола за спешна помощ, защото остарялата високопроходима кола е от половин година на ремонт, а втората кола за спешна помощ също беше развалена.

Новата кола за спешна помощ за Спешния център е оборудвана с нужната инсталация и инструментариум за оказване на бърза и неотложна здравна помощ.

Община Банско изрича признателност към банскалии, живеещи отвън родния град, за съдействието и поддръжката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР