Фикус еластика, известен също като “каучукова смокиня, лесно може да

...
Фикус еластика, известен също като “каучукова смокиня, лесно може да
Коментари Харесай

Как да се грижите правилно за фикус

Фикус еластика, прочут също като “каучукова смокиня ”, елементарно може да бъде разпонат по буйните си лъскави зелени листа. Много домакини го избират са домовете си, тъй като се гледа елементарно, рядко боледува и наподобява добре. Ето какво още би трябвало да знаете за растението.
1. Стеблото отделя сок
 Махнете тези цветя от вкъщи си! Махнете тези цветя от вкъщи си!
Това са цветя, които съгласно някои вярвания може да допринесат за неприятности в персоналния ни живот.  Тези цветя имат пъклен мощна нег...
Фикусът има гъст млечен сок, който в миналото е бил употребен за производството на вещество, сходно на каучука. Известно е, че съединенията в сока предизвикват раздразнение на кожата и даже могат да провокират по-силни реакции при тези с алергии към латекс.
2. Обичат умерена светлина
Въпреки че фикусите могат да оцелеят при условия на слаба светлина, това постоянно води до пожълтяване на листата и нараснал стрес. От друга страна, прекомерно мощната директна слънчева светлина също може да навреди на цялостното здраве на растението.
3. Поливайте с разпръсквач
 Какво цвете да подарите на обичаната си съгласно зодията (Част 2) Какво цвете да подарите на обичаната си съгласно зодията (Част 2)
Цветята са нещо неповторимо красиво, вдъхновяващо и зареждащо. Когато подарявате цвете на обичан човек, постоянно се съобразявайте с неговата...
Почвата би трябвало да е влажна, само че но прекомерно мокра, защото това може да докара до развиване на разнообразни болести или даже да аргументи изгниване на корените. Най-добре пръскайте пръстта с разпръсквач на 2-3 дни.
4. Не прекалявайте с торенето
Разбира се, всяко растение би трябвало да се укрепва с водоразтворим тор за стайни растения. Но фикусите не държат на спомагателното лутане и е изцяло задоволително да ги наторите 2-3 пъти по време на дейния напредък през топлите месеци.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР