Фиктивни работодатели и фалшиви удостоверения за деца - с помощта

...
Фиктивни работодатели и фалшиви удостоверения за деца - с помощта
Коментари Харесай

Наши банди източили 50 млн. евро от Германия



Фиктивни работодатели и подправени удостоверения за деца - благодарение на сходни способи през 2017 престъпни банди, доста от които от Източна Европа, са източили към 50 милиона евро от немските обществени каси. През 2017 година немската Агенция по труда е записала общо 119 541 случая на измами със обществени помощи. Около 4400 от тях по всяка възможност са дело на проведени банди, които притеглят жители от други членки на Европейски Съюз към Германия. В Агенцията по труда от тяхно име те подават документи за обществени помощи, известни под името „ Харц-4 “, Молбите им обаче съдържат подправени данни за броя на децата, за жилищната обстановка и трудовата претовареност, написа „ Дойче веле “.

Най-голямата част от проведените обществени измами е съсредоточена в огромните и гъсто обитаеми немски градове. Федералната организация по труда признава в собствен отговор до Народното събрание, че в доста случаи нейните поделения по места не разполагат с задоволително личен състав, с цел да ревизират задълбочено подадените молби за помощи. А измамниците явно разчитат точно на това.

Престъпните банди от много време насам притеглят хора от Източна Европа към Германия. Още през месец март Агенцията по труда изрази угриженост заради възходящия брой на злоупотребите със обществени помощи. Наглите способи на нарушителите са познати – с лъжливи обещания за елементарен и разточителен живот те притеглят небогати хора, най-вече от България и Румъния.

После бандите подават от тяхно име молби за обществена помощ, вписвайки фиктивни работодатели и представяйки подправени удостоверения за деца. По този метод се източват и детски надбавки за деца, които неведнъж въобще не съществуват. След отпущането на обществените облаги проведените банди нормално задържат по-голямата част от парите. През 2017 година проведените банди са източили към 50 милиона евро от обществените каси.

Но с това вредите не се изчерпват. В данните на Германската организация по труда се изрича догатката, че самостоятелните измами и проведената престъпност вероятно нанасят вреди от към 100 милиона евро годишно, отбелязва вестник „ Райнише Пост “. Злоупотребите, в които вземат участие българи и румънци, може да бъдат спрени, в случай че се хармонизират обществените системи в Европа и се вкара общоевропейско обезщетение за безработни, каквото предлага немският министър на финансите Олаф Шолц. Това би лишило привлекателността за тези български жители, които потеглят към Германия, с цел да получават по-високи обществени облаги, предвижда „ Зюддойче Цайтунг “.

Засега това предложение среща опозиция от страна на немските консерватори, само че европейски дипломати са уверени, че още до края на 2018 година в Европа ще бъде реализирано съглашение по този въпрос.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР