ФИФА отстрани шефа на испанския футбол Луис Рубиалес на фона на спор за целувка с победителката от Световната купа за жени

...
ФИФА временно отстрани Луис Рубиалес, президент на испанската футболна федерация,
Коментари Харесай

ФИФА временно отстрани Луис Рубиалес, президент на испанската футболна федерация, от „всички дейности, свързани с футбола“ заради целувката му с победителката от Световната купа за жени Джени Ермосо.

Рубиалес отказва да се оттегли заради инцидента, който се случи на церемонията по награждаването миналата неделя, след като Испания спечели турнира.

Ермосо каза, че целувката е била нежелана и тя и целият отбор, спечелил Световната купа, са отказали да играят, докато Рубиалес остава президент.

Рубиалес каза, че целувката е била по взаимно съгласие и федерацията е била до него, заплашвайки съдебни действия срещу Хермосо и други.

Ръководният орган на световния футбол ФИФА каза, че Рубиалес първоначално е била отстранена за 90 дни и също така каза, че нито на Рубиалес, нито на испанската футболна федерация е разрешено да се свързват с Ермосо, за да запазят нейните „основни права“.

УЕФА и Кралската испанска футболна федерация (RFEF) също са били информирани за решението, съобщиха от ФИФА.

CNN се обърна към RFEF, Hermoso и УЕФА за коментар, но не получи веднага отговор.

ФИФА каза, че допълнителна информация ще бъде предоставена, когато дисциплинарното производство приключи.

Това е извънредна новина, която предстои да последва.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР