ФИФА ще направи нов турнир, който да замени Купата на

...
ФИФА ще направи нов турнир, който да замени Купата на
Коментари Харесай

Супер световно първенство за клубни отбори заменя Купата на конфедерациите от 2021 г.

ФИФА ще направи нов шампионат, който да размени Купата на конфедерациите от 2021 година, заяви генералният секретар на централата Звонимир Бобан пред " Гадзета дело Спорт ". Надпреварата ще се споделя Супер международно състезание, а първата страна хазаин ще бъде Китай.

Още по време на Купата на конфедерациите тази година в Русия стана ясно, че това е последният шампионат от този тип, а Герамния стана последния притежател на трофея.

Новата конкуренция ще е за клубни тимове и в нея ще вземат участие 24 тима. От ФИФА желаят да има съревнование за всички най-хубави тимове от континентите, които да премерят сили.

Участниците ще се класират на база присъединяване в своята конфедерации. Тимовете от Европа през Шампионската лига, останалите от съответните континентални шампионати. Отборите ще са разграничени в осем групи от по три отбора, а единствено първият ще се класира за етапа на директните елиминации. Те ще са четвъртфинал, полуфинал и край.

Европа ще има 12 участника, Южна Америка – пет, Африка, Азия и Северна Америка по два. На този стадий се разисква опцията Океания да има един представител в шампионата, който да играе квалификационен мач против различен тим, получил късмет за присъединяване в надпреварата.

Представителите на Европа ще са последните четири първенеца от Шампионската лига, четирите финалиста, както и четирите с най-голям коефициент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР