ФИФА отстрани президента на испанския футбол Рубиалес за 90 дни след целувка

...
Дисциплинарната комисия на ФИФА временно отстрани ръководителя на испанската футболна
Коментари Харесай

Дисциплинарната комисия на ФИФА временно отстрани ръководителя на испанската футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес за 90 дни, съобщиха от него на фона на шум, след като той грабна играч Главата на Джени Ермосо и я целуна по устните след победата на Испания на Световното първенство за жени.

Очакваше се Рубиалес да обяви оставката си в петък, но вместо това каза, че няма да се оттегли, а RFEF заплаши със съд, за да го защити, след като Хермосо каза, че не е съгласна с целувката, която той й е дал.

„Председателят на Дисциплинарната комисия на ФИФА... реши днес временно да отстрани г-н Луис Рубиалес от всички свързани с футбола дейности на национално и международно ниво“, се казва в изявление на ФИФА в събота.

Неговата дисциплинарна комисия също нареди на служителите и служителите на Rubiales и RFEF да се въздържат от контакт или опит за контакт с Hermoso или хората около нея.

Испанският национален отбор, който спечели Световната купа, както и няколко други играчи заявиха, че няма да играят международни мачове, докато Рубиалес остава начело на федерацията.

„Решението, прието от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА, беше съобщено днес на г-н Луис Рубиалес, RFEF и [Европейския футболен орган] УЕФА за надлежно спазване.“

Нямаше незабавна реакция от RFEF.

ФИФА вече каза по-рано тази седмица, че е започнала етично разследване срещу Рубиалес. Допълнителна информация относно процедурите няма да бъде предоставяна „докато не бъде взето окончателно решение“, каза FIFA.

Рубиалес е и вицепрезидент на УЕФА, като заема трета изборна позиция на върха на европейската футболна организация, която му плаща 250 000 евро ($270 000) годишно плюс разходи.

Той бе избран в изпълнителния комитет от федерациите-членки на УЕФА през 2019 г. и в рамките на седмици бе повишен във вицепрезидентския пост от президента на УЕФА Александър Чеферин. Нито УЕФА, нито Чеферин са коментирали скандала с Рубиалес тази седмица.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР