ФИФА клони все повече към 12 групи с по четири

...
ФИФА клони все повече към 12 групи с по четири
Коментари Харесай

ФИФА прави 12 групи по 4 отбора за следващия Мондиал

ФИФА клони от ден на ден към 12 групи с по четири тима за идващото международно състезание, в сравнение с към разновидността с 16 групи от по три тима. Това твърди английският вестник " Гардиън ", базирайки се на свои източници. Световното състезание по футбол през 2026 година ще се организира в Мексико, Съединени американски щати и Канада и ще бъде първото в историята с 48 тима. Плановете на ФИФА бяха те да бъдат разграничени в 16 групи по три, само че съгласно " Гардиън " в Доха, където се играе актуалното международно състезание, към този момент са извършени диалози за промяна на формата. Те са инициирани от уредниците на шампионата, които се тормозят, че при три тима ще има лишени от конспирация срещи в последния кръг на груповата фаза или такива, в които два тима вършат неофициална спогодба за високо резултатно тъждество, с цел да продължат напред. Освен това, в случай че тимовете са по четири в група, това ще докара до изиграването на повече мачове и респективно по-големи доходи от продажбата на билети. Друга плюс е, че при 12 групи осемте най-силни трети тима ще могат да се класират за елиминационната фаза, което значи, че даже и при две загуби в първите два мача всеки тим ще има най-малко научен късмет да продължи напред. 
Прочетете още
Ако препоръчаният вид с 12 групи се одобри, на идващото международно състезание ще се изиграят 104 мача - с 40 повече от тези в Катар тази година. При вид с 16 групи ще се проведат 80 мача. 

Единственото несъмнено е, че на идващото международно състезание почитателите ще видят повече мачове преди да бъде избран международният първенец. Решение по този проблем ще бъде взето през 2023 година. Според " Гардиън " ФИФА и огромните спонсори няма да имат нищо срещу международното състезание да се удължи с няколко дни, само че проблем може да основат клубовете и синдикатите на футболистите, които и в този момент се оплакват от прекомерно натоварената стратегия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР