ФИФА изостави идеята за въвеждане на синия картон, но обяви,

...
ФИФА изостави идеята за въвеждане на синия картон, но обяви,
Коментари Харесай

Това няма да се хареса на вратарите: Задава се голяма промяна в правилата на футбола

ФИФА изостави концепцията за въвеждане на синия картон, само че разгласи, че ще направи смяна на към този момент съществуващо предписание, а то е нещо, което реферите на процедура в никакъв случай не ползват. А точно, когато вратарят задържи топката повече от шест секунди. В сегашните разпореждания написа, че за това закъснение на времето, реферът би трябвало да отсъди заобиколен свободен удар за противниковия тим в наказателното поле.

Тестването на това старо-ново предписание ще стартира през идващия сезон и вратарите ще могат да държат топката по-дълго от преди, т.е. осем секунди. Но когато изтекат три секунди, реферът ще подвига ръка и ще стартира да брои до пет.
 Инфантино: Темата за сините картони не съществува за ФИФА
Инфантино: Темата за сините картони не съществува за ФИФА

" Напълно сме срещу "

Ако вратарят не се отърве от топката в края на противоположното преброяване, ще бъде осъден с корнер за противниковия тим. Правилото ще бъде тествано първо в долните лиги.

Иън Максуел, основен изпълнителен шеф на Шотландската футболна асоциация и член на борда на шефовете на IFAB, изясни аргументите за въвеждането на това предписание:

" Забелязахме възходяща наклонност на губене на време по време на мачове, като това се случва най-много, когато топката е в ръцете на вратаря. Ситуацията за реферите при сегашните правила е сложна, по тази причина усилваме времето на осем секунди. Съдията ще вдигне ръка, с цел да алармира последните пет секунди, тъй че играчите и феновете да са наясно. Ще оценим резултата и се надяваме да увеличим броя на чистото игрово време в мачовете. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР