Fibank вече е отпуснала финансиране от 130 милиона лева и

...
Fibank вече е отпуснала финансиране от 130 милиона лева и
Коментари Харесай

Програмата Smart Lady на Fibank продължава своята подкрепа за жени предприемачи

Fibank към този момент е отпуснала финансиране от 130 милиона лв. и е подкрепила над 1000 дами

Още през 2018 година Fibank (Първа капиталова банка) започва своя специфичен план в поддръжка на бизнес дамите в България - Smart Lady.

Smart Lady е ориентирана към:
• дами бизнесмени, които желаят да основат личен бизнес;
• дами със личен бизнес, който желаят да продължат да развиват;
• работещ бизнес, който се ръководи от дами.

Програмата е сложна и включва освен банкови артикули с преференциални условия, само че предлага и редица финансови и нефинансови решения. Целта й е да обезпечи поддръжка, опция за развиване и сигурност при финансирането.

От основаването си през 2018 година до през днешния ден програмата е финансирала бизнеси за съвсем 130 милиона лв. и е помогнала на повече от 1000 дами да преследват фантазиите си и да осъществят своите цели. Секторите, в които бизнес-дамите се развиват варират от превоз, финанси, селско стопанство, обучение и даже не толкоз присъщите за тях - индустрия и строителство. През годините Smart Lady сътвори, организира и поддържа редица семинари, обучителни сесии, конгреси и наставнически стратегии, отговаряйки на една от главните си цели – поддръжка на дамите в бизнеса по тематики, подпомагащи ги в ръководството и развиването на техните бизнеси.

Smart Lady дава и опция за коучинг срещи на участничките в програмата посредством които те могат да надграждат своите умения и да намират бизнес сътрудници.

През 2021 година като част от програмата бе основан и специфичен фонд - Sustainable Lady, който оказва поддръжка на новаторски зелени планове на дами с нов или разрастващ се бизнес. Фондът дава опция на стартъпи с планове за интелигентни решения за битка с климатичните промени, замърсяването на околната среда и опазването на природата. Досега са финансирани 12 устойчиви плана.

„ Aerospheric ” е план, чиято идея сътворих по време на менторската стратегия за дами бизнесмени, в която имах привилегията да вземам участие. В началната си фаза той съставлява построяването на пространство – обучителен и посетителски център – в постройката на някогашно учебно заведение, намиращо се на час от София, което е наша благосъстоятелност. Центърът ще бъде място за посещаване за феновете на авиацията на всевъзможни възрасти и ще дава благоприятни условия за семинари, образования и присъединяване в разнородни интензивности. Като втора фаза на плана е построяването на консултантски бизнес, фокусиран върху компании в авиационната промишленост и летищата в региона (Източна Европа) и в тази фаза идва новаторският метод на плана - даването на неповторими за България услуги, чиято цел е намаляването на въглеродния отпечатък на фирмите в бранша. ” споделя в свое изявление Анна-Мария Маркова, която завоюва грант от Sustainable Lady Fund, в категория „ Стартиращ бизнес “.

В момента се одобряват документи за присъединяване в „ Националната менторска стратегия за дами бизнесмени “ 2024, която се реализира с поддръжката на Smart Lady и Fibank. Всяка дама може да разбере повече за програмата, както и да подаде документи за включване на:

(платено съобщение)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР