Фейсбук Опонентите на ГЕРБ атакуват само с хейт, без идеи и

...
Фейсбук
Опонентите на ГЕРБ атакуват само с хейт, без идеи и
Коментари Харесай

Бранимир Георгиев, ГЕРБ/ СДС Варна: Не грешат само хората, които не са си мръднали пръста, а единственото им умение е да критикуват!

 Фейсбук Опонентите на ГЕРБ нападат единствено с хейт, без хрумвания и решения, показа в изявление за Varna24.bg Бранимир Георгиев, претендент за депутат от листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Варна.

" През миналите 20 дни в действителност организирахме редица срещи  с поданици на Варна и региона. Нагласата на хората е доста позитивна към нас. Основните им терзания са свързани с машинното гласоподаване, най-много от страна на възрастните хора. Те считат, че не биха могли да се оправят и се усещат дискомфортно, тъй като считат, че предишният  парламент  ги задължи надали не принудително да гласоподават машинно. Всички помним по какъв начин в границите на три дни беше изменен Избирателният кодекс, което съгласно мен не беше положително решение, а и  хората споделят мнението ми, тъй че това сигурно ще е проблем на идващите избори, показа Бранимир Георгиев.  

Относно това дали се сбъднаха очакванията на българите да видят нови лица на политическата сцена, кой разяснява:

" Не виждам нови лица на политическата сцена. И кои да са новите лица? Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов, Слави Трифонов – тези ли? Това са добре забравените остарели лица, част от които виждаме даже и в служебния кабинет – Антон Кутев, Янаки Стоилов. Къде тъкмо са новите лица? Всичко това, което виждаме са остарели лица, със остарели номера. Дори в случай че погледнем дейностите на служебното държавно управление, с операциите и внушенията, като да вземем за пример тематиката за подслушванията, където към този момент повече от месец чакаме информация за лицата, които са били подслушвани.

От заран до вечер се подмята някаква информация в медийното пространство, чиято цел е операция на публичното мнение, без някой да е излязъл, с цел да каже нещо съответно. Това се отнася и за редица министерства. Стараят се да очернят работата  на държавното управление на ГЕРБ  за последните 10 години.

Що се отнася до служебният кабинет, не утвърждавам работата на служебното държавно управление, тъй като не помниха главната си функционалност, а тя е организирането на почтени избори. Вместо това, те се концентрираха в реваншизъм и се постараха да разчистят всички държавни ведомства, да уволнят доста хора. Съдът обаче на няколко пъти им сподели, че това е незаконосъобразно и надлежно в прорез на Закона. Единствената им цел, съгласно мен, е да всеят безпорядък и ужас, който обаче не се знае по какъв начин ще се отрази на страната в дълготраен проект.

И до момента в който сме на тази тематика, желая да прибавя, че дейностите на " звездата “ на Харвард – Кирил Петков, по отношение на Съдебната власт са неприемливи. Никой до момента от изпълнителната власт не си е разрешавал да подлага на критика правосъдната. Ако това беше представител на ГЕРБ първо, че той щеше да бъде отхвърлен още на идващия ден, само че и всичките ни съперници щяха да ни разнасят по медиите от заран до вечер. А в този момент дейностите на Кирил Петков се одобряват с овации.  Това, отново споделям, е извънредно неприемливо, тъй като това са два самостоятелни един от различен органи ", съобщи претендентът Георгиев.

Той разяснява и основните цели, които Политическа партия ГЕРБ си е сложила да осъществя в идващите години:

" Ако хората ни дадат гласа и доверието си, в идващите години сме се фокусирали върху реализацията на значими планове. Залагаме на 500 евро минимална работна заплата, 1000 евро междинна работна заплата след 4 години, както и нарастване на пенсиите, като задачата ни е минималната да стане най-малко 600 лева

Успоредно с това залагаме Брутния вътрешен артикул да стигне 100 милиарда евро. Сами знаете, че за първото тримесечие беше 119,6  млрд., а ние бяхме заложили 120 милиарда в края на мандата си и това в изискванията на пандемия и икономическа рецесия. Следващият значим за ГЕРБ приоритет  е автомагистрала " Хемус “, за която преди два дни разбрахме, че пък не е приоритет за другите политически сили.

Служебното държавно управление я спря и пренасочи 490 млн. лв. от обезпечените средства за довършването на автомагистралата  за коронавирус ограничения. Никой обаче не споделя, за какви коронавирус ограничения става въпрос.  Проф. Асен  Балтов излезе и сподели, че парите за хората на първа линия ги няма. Говоря за 1000-та лв., които би трябвало да бъдат  дадени на медиците и сестрите. Аз запитвам тогава Служебното държавно управление, защо ще бъдат дадени тези 490 млн.лева? Трябва да бъде даден прецизен план къде и защо ще бъдат отделени тези средства и най-много какви са тези коронавирус ограничения.

Другите пари, които стопираха бяха за метрото в София. Парите щели да отидат за дребните обитаеми места, без обаче някой да каже кои са тези градове, имат ли потенциала, имат ли подготвени планове? Никой нищо не споделя. Всичко, което се прави сега от държавното управление е едно тежко закононарушение

Редица наши съперници ни  атакуват безпочвено с една единствена цел – да нагнетят публичното мнение против нас. Аз обаче считам, че не си вършат добра услуга, тъй като обществото е задоволително добре осведомено с това, което сме постигнали и това, което сме създали през годините. Да, допускали сме неточности, само че е реалност е, че с изключение на неточности имаме и доста положителни резултати в разнообразни направление и хората ги виждат.

Пак споделям – това, което сме дали обещание, постоянно сме го изпълнявали.  Не бъркат само хората, които не са си мръднали пръста, а единственото им умеене е да подлагат на критика, тъй като това е елементарно. Трудното е да направиш нещо за обществото. 

В последно време, да вземем за пример, виждам сериозна офанзива от страна на " Демократична България “, които  не стопират да приказват за Морската градина във Варна. Те даже внесоха в общинския съвет искане общината да изкупи парцели и имоти в Морската градина. До тук добре. Само, че дано да напомним на хората някои значими обстоятелства, които се замитат и не се загатват от " Демократична България “.  Тези имоти и парцели бяха раздадени преди време с реставрация от същите тези хора, които в този момент се борят за Морската градина, освен това на техни си доближени.

Построиха се покои и парцели, а даже през 2014-та година, огромният им деятел Радан Кънев доста настояваше тази част от парка да бъде отделена като жилищен квартал. Хората да можели да влизат до парцелите си, да си карат колите там.

И в този момент, същите тези хора – Радан Кънев, Христо Иванов, Стела Николова са на първа линия и се борят за Морската градина. Тръбят по какъв начин не можело да се влиза в парка и по какъв начин общината трябвало да изкупи тези имоти. Защо? Това са същите тези парцели, които те едно време са дали на свои доближени, а в този момент желаят от общината да ги изкупи още веднъж от техните хора. Един тип – още веднъж да помогнем на техните хора. Това е безпределно лицемерно и грозно от тяхна страна.

Най-лошото е обаче, че през тази акция не се случи конфликтът на хрумвания, на отзиви – нищо. 20 дни виждаме само едно клюкарствуване против ГЕРБ, нищо друго. Политиката е конфликт на хрумвания, а не говорене срещу някой си. Време е всички да седнем и да обсъдим кой какво би трябвало да направи, по какъв начин виждаме развиването на страната. Защото когато кажем, че желаеме нещо ново, би трябвало да знаем какво е това новото и по какъв начин да го реализираме. А в този момент какво се случва – 30 дни никой нищо не споделя с изключение на, че знаели какво ще създадат, но видите ли, ще кажат, откакто завоюват изборите. Трябва уточненост и спор ", съобщи Бранимир Георгиев.

Той показа и по какъв начин върви реализирането на плана за новата индустриална зона на Варна. 

" Проектът към този момент е показан и мощно се надявам идващото държавно управление, което и да е то, също да работи в тенденция реализацията му, тъй като Индустриалната зона е извънредно значима за района. Помните, че в предходното държавно управление на ГЕРБ бяха заложени 415 млн. лева за създаване на инфраструктура за  индустриалните зони, само че особено варненската зона е една от най-важните за страната. Тя е единствената, която дава такава интермодалност. Има непосредствена съгласуваност с Автомагистрала " Хемус “, летище " Варна “, пристанище " Варна “ и с ж.п. линии. Всичко това дава огромно предимство за бизнеса, заради което може да се трансформира в най-хубавата индустриална зона в страната. Тя ще обезпечи високотехнологични работни места, само че най-много да задържи младите хора  и да върне тези, които са отпътували от района. Не би трябвало да забравяме, че във Варна имаме над 35 000 студенти, които би трябвало да имат реализация на пазара на труда. И това е моята цел – да се боря младите да останат във Варна ".

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР