Фейсбук Кандидатът за народен представител от ГЕРБ/ СДС –Варна Славена Точева

...
Фейсбук
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ/ СДС –Варна Славена Точева
Коментари Харесай

Славена Точева, Коалиция ГЕРБ/СДС – Варна: Най-важно е да възстановим работата си по спрените инфраструктурни проекти!

 Фейсбук Кандидатът за депутат от ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили –Варна Славена Точева  е приключила Стопанска академия " Димитър А. Ценов “ – Свищов със компетентност " Икономика и ръководство на туризма “, а сега учи за магистърска степен със компетентност " Финанси “. Работила е като еколог в частния бранш. Славена Точева е депутат в  45-то и 46-тото Народно заседание.

- Г-жо Точева, каква е визията Ви за развиване на Варна и района в идващите 4 години?

- Най- значимата задача пред новоизбраните народни представители от област Варна, ще бъде възстановяването на работата по спрените инфраструктурни планове, с цел да продължи морската ни столица  да се развива със същото движение, както преди назначението на служебния кабинет от президента Радев. През последните години направеното при ръководството на Политическа партия ГЕРБ и  от кмета на Варна  Иван  Портних  е много и очевидно  от жителите. Ще дам образец с построяването на бул. " Левски “, плановете за кв. " Владислав Варненчик “  и " Кайсиева градина “, облагородяването на междублоковите пространства в жилищните региони, новите  закрити спортни зали, ремонтирани детски градини и учебни заведения и още доста и доста “.

-  Един от най-важните за Варна браншове, какъвто е туризма, понесе нечовечен удар в резултат на пандемията от COVID-19. Браншът е мощно угрижен за сезон 2022. Какви са предложенията Ви за подкрепяне на този значим бранш?

- Политическа партия ГЕРБ постоянно слага туризма  в рамките на националните цели на страната. Една от най- значимите задания при нов наш мандат ще бъде възобновяване и обезпечената резистентност на бранша. Предвид световната обстановка с COVID  пандемията, развиване и вложения в посока оздравителен и здравен туризъм имат голямо бъдеще.

Някои от главните ограничения за удобното развиване на бранша са - ваучери за цифровизация на бизнеса, енергийното възобновяване на местата за настаняване в курортните комплекси, основаване на фонд “Туристическа инфраструктура ", който ще финансира целево одобрените  национални курорти, продължаването на мярката 60/40. Смятам, че би трябвало да обърнем съществено внимание на взаимоотношението ни с румънските туроператори, тъй като това е  19 милионен туристически пазар.

В тази връзка считам, че построяването на трасе Букурещ- Варна и Констанца- Варна ще подсигурява и улесни достъпа на още повече румънски туристи.

Също по този начин мисля, че би трябвало да бъде омекотен визовият  режим  за туристи от страни, които не са членки на Европейския Съюз. И като представител на морската столица на България  ще работя интензивно в посока Варна да бъде дестинация за четири сезона.

-Като депутат в 45-тото и 46-тото Народно заседание Вие работихте интензивно върху реализирането на значимите за страната инфраструктурни планове. Някои от значимите обекти по Черноморието обаче по този начин и не се довършиха, като да вземем за пример Автомагистрала " Черно море “. Какво губи района от това закъснение?

- Служебният кабинет, освен че неглижира, само че и нанесе съществени вреди за икономическото развиване на Североизточна България, и в частност на  Варна и района. Ударът върху развиването на района е стартира първо със прекъсването на градежа на Автомагистрала “Хемус " и прекъсване на  проектирането на трасето на  АМ “Черно море ".

Що се касае  за  АМ “Черно море ",  на заложен от мен  въпрос до служебния районен министър Виолета Комитова отговорът беше, че подготовката на огромен инфраструктурен план, какъвто е построяването на магистрално трасе, е комплициран и дълъг развой, който лишава време и преминава през редица процедури преди  старта на  строителните  работи. Още през лятото  трябваше да се разискват три разновидността за трасето и тази есен  да има избран  един от тях, само че  информация това да се е случило няма. 

- С влачището на " Трифон Зарезан “ също е измежду проблемите, които не търпят отсрочване. За укрепването му даже имаше направен план, който обаче беше замразен. Какви негативи търпят живеещите в региона поради това закъснение?

- За мен това е изключително значима тематика. На първо място спор няма, че щом има свлачище - има и риск. Тук още веднъж следим пренебрежението на служебния кабинет към значимите за развиването на Варна въпроси. Въпреки подписаното съглашение сред общината и АПИ, на въпрос заложен от мен в Народното събрание  отговорът беше, че документите са върнати за преразглеждане в Агенция " Пътна инфраструктура “, без съответни претекстове, какъвто беше неразбираемият отговор на служебния районен министър Виолета Комитова след мое наново запитване към нея.

Няколко пъти вървях на мястото на свлачището в " Трифон Зарезан “, срещнах се с жителите в региона, като им обясних за какво и къде буксува стартирането на плана, а именно  в служебния кабинет на Радев през последните месеци. Ще напомня, че още през март беше подписано съглашението между  Община Варна и АПИ  за възобновяване на път VAR 1082 района на свлачище " Трифон Зарезан “. 

Това да се случи най-сетне ще бъде персонален мой ангажимент, в случай че бъда още веднъж определена за депутат, в случай че има работещ парламент и постоянно държавно управление. Не може най-живописният път край морето за Златни пясъци да продължава да стои затворен, а и този инфраструктурен план е с огромно значение за развиването на туризма във Варна и в най-големия курорт по Северното Черноморие.

 Затова приканвам всички жители да ни поддържат с № 32 в изборния ден, с цел да се развива морската столица като дестинация за 4 сезона.

- Малките общини в България са измежду най-пострадалите от корона рецесията. Невъзможността да работят интензивно по планове затруднява тяхното финансово здраве. Какви са наблюденията Ви по този въпрос и има ли място за паника?

- Когато действията на   “Партиите на митинга " и “новите лица " в българската политика са насочени  единствено и единствено към  анти ГЕРБ говорене, има голямо място за терзание.

До момента никой от тях не показа ясни и съответни политики, нито за здравната рецесия и излизане от  хаоса на който претърпяваме в този момент, нито  за дребните обитаеми места. 

Ще напомня, че програмата на ГЕРБ/СДС  в тази посока е  осигуряването на 30  мобилни лекарски и зъболекарски екипи. Те ще бъдат оборудвани с нужната здравна инсталация и медикаменти, предопределени за всички поданици на точно тези отдалечени и дребни региони.  Програмата ни планува почтено възнаграждение на лекари, медицински сестри и санитари, привличане  със съществено материално стимулиране на млади доктори, които  да работят в тези региони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР