Фейсбук Eкспедиция Абора IV“, стартирала от Варна, стигна до Троя, научи

...
Фейсбук
Eкспедиция Абора IV“, стартирала от Варна, стигна до Троя, научи
Коментари Харесай

Уникалната експедиция Абора IV“, стартирала от Варна, стигна до Троя

 Фейсбук Eкспедиция " Абора IV “, стартирала от Варна, стигна до Троя, научи Varna24.bg

Ето какво споделят участниците в неповторимата задача, които отпътуваха от морската столица с тръстиков транспортен съд:

" Вчера с идването ни в Чанаккале имахме огромна конференция, а по-късно екскурзия до Троя. Много значими посетители пристигнаха на пристанището, с цел да ни посрещнат, както и губернаторът на Чанаккале и международно известния експерт по Троя, проф. Рустем Аслан.

Мястото на международното завещание Троя се намира наоколо до Чанаккале. Това е всесилен античен град и място на известната Троянски война от 1200 година прочие Хр. На обиколката из Троя, проф. Аслан ни даде освен неповторими нови находки от модерните изследвания на Троя. В идващото изявление по малкия екран той акцентира голямото значение на нашата експедиция за изследване на комерсиалните връзки сред Егейско море и Черно море. Той също по този начин акцентира значимостта на античните обичаи за модерната археология. Според него Херодот е търгувал на дълги дистанции с желязо, калай и кехлибар. По същия метод, античните египтяни към този момент са употребявали желязо за построяването на пирамидите от тези далечни региони. Ето за какво Рустем Аслан получава значими прозрения за личната си работа в Троя от платната на ABORA IV за този търговски път.

Днес модерната археология може да потвърди, че Троя се е трансформирала във важен  град точно поради тази търговия на дълги дистанции. Поради ограничавания маневреност на предходните кораби и на неподходящи ветрове през лятото, морските търговци постоянно са пускали котва със седмици, преди да могат да плават на север с удобни ветрове.

Нашето пътешестване евентуално продължава в петък на юг. Следващата ни дестинация е на остров Лимнос. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР