Фейсбук 4-годишният Ангел отново е в прегръдките своя баща Златан след

...
Фейсбук
4-годишният Ангел отново е в прегръдките своя баща Златан след
Коментари Харесай

Баща мина през ада, за да върне сина си, отнет насила от социалните

 Фейсбук 4-годишният Ангел още веднъж е в прегръдките своя татко Златан след близо година мъчителна разлъка. Родителят мина през страшни премеждия и правосъдни каузи, с цел да си прибере чедото. Това стана с решение на Пловдивския областен съд, който остави без почитание настояването на обществената работа в Първомай детето да продължава да е в приемно семейство.

" Взехте го за часове непозволено. Отне година да се върне законно – с приемо-предавателен протокол като стока ", написа Марина Георгиева във фейсбук групата " За по-добро бъдеще на Асеновград “. Жената е измежду приятелите на Златан Колев, които са му помагали в борбата за сина му.

А казусът има дълга предистория. Майката на Ангел изчезва скоро след раждането му и го оставя на бащата. Колев живее в с. Боянци, където отглежда 50 крави. По тази причина главната грижа за дребния Ангел поема бабата Анка – майка на Златан.

Известно време старата жена съумява да гледа момченцето, само че се разболява от рак.

Тогава на плещите на мъжа падат дребното му дете, болната му майка и животните. В този миг ръка му подават неговата сестра Ваня и брачният партньор й Симеон от Асеновград. Двамата са бездетни и баба Анка и Ангел се реалокират при тях.

Колев осъзнава, че откакто не е в положение да отглежда самичък детето, е по-добре да е при околните му. Не след дълго баба Анка умира и Ангел остава на ръцете на вуйна си Ваня и мъжа й Симеон. На 1 ноември м.г. съседката им Албена Атанасова, с която имат финансови разногласия, подава сигнал в Отдела за протекция на детето в Асеновград. В него тя твърди, че момченцето е в риск. Според нея фамилията го оставяло по гащи при минус 12 градуса. Атанасова е показва, че детето доста постоянно ревяло, а в един от случаите Симеон го провесил през прозореца. След сигнала на 15 ноември Ангел е отведен с полиция от детската градина, като е вдигнат от леглото му. Бащата не е бил известен. Социалните от Асеновград се свързват с сътрудниците си в Първомай за обезпечаване на приемно семейство за момченцето. Така детето е настанено при 50-годишна ромка, настояват околните.

Съдът в Първомай постановява Ангел да продължи да бъде отглеждан от професионален родител. Окръжният съд в Пловдив обаче го анулира, осведоми " ".

" От през вчерашния ден момченцето е с татко си. Взехме го и плакахме дружно с Ваня, Златан и Симо, а Ангел се смее и по този начин се е вкопчил в крачола на татко си, че е мъчно за схващане по какъв начин едни хора посегнаха с лекост на тая връзка ", разказва Марина Георгиева трогателната сцена. Адвокат Васил Попов, който е защитавал ползите на Златан Колев пред окръжния съд в Пловдив, е безапелационен, че обществените непозволено и голословно са лишили детето от татко му.

" Въпросната съседка Албена Атанасова подава сигнал на 1 ноември. До 15-и, когато Ангел е взет от градината, обществените не са направили никаква инспекция по какъв начин се отглежда. А съгласно отчета им излиза, че е имало директна и непосредствена заплаха за живота и здравето му. Започнали са да събират доказателства едвам откакто детето е настанено в приемно семейство ", изяснява юрист Попов. По думите му Златан, сестра му Ваня и брачният партньор й Симеон са неуки и необразовани хора и евентуално са имали дефицити в полагането на грижи за момченцето, само че никога не е имало заплаха за живота му.

От детската градина имало и документално мнение, че Ангел идва в добър външен тип и се прибира в точния момент от вуйна му. След отвеждането му и настаняването му при приемната майка в Първомай се дефинира режим на свижданията с бащата.

" От началото на карантина до момента обаче Златан Колев не можеше да вижда детето си. Приемната майка се е оправдаваше с вируса. Отказваше даже контакти по телефона “, прецизира юрист Попов. Според него виновността за разделянето на 4-годишния Ангел от татко му и околните е напълно на обществените служащи в Асеновград. Въз основа на техния отчет сътрудниците им от Първомай поискали момченцето да продължи да се отглежда в приемно семейство. Златан Колев и хората, които от самото начало са се борили дружно с него за детето, упорстват за оставките обществените чиновници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР