Фейсбук вече няма да премахва публикации с лозунга ``смърт за

...
Фейсбук вече няма да премахва публикации с лозунга ``смърт за
Коментари Харесай

Фейсбук вече няма да премахва публикации с лозунга `Смърт за Хаменей` - Свят

Facebook към този момент няма да отстранява изявления с лозунга ``смърт за Хаменей``. Това се случва след решение на Надзорния съвет на Меta, който през днешния ден отмени решението на компанията да отстранява изявления, в които употребява лозунга, за са критикуват иранския водач, предава Ройтерс.

Надзорният съвет е  е финансиран от Meta, само че работи без значение. Съгласно решението фразата постоянно се употребява в смисъл на „ долу с Хаменей “, когато се отнася до висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей. Преди това постове с фразата " гибел за Хаменей " се премахваха, защото нарушаваха правилото, забраняващо отправянето на закани за принуждение.

Съветът също по този начин прикани компанията да създаде по-добри способи за включване на подобен подтекст в своите политики за наличие и да очертае ясно по кое време са позволени риторични закани против държавни глави.

В Иран избухнаха митинги в средата на септември след гибелта в ареста на 22-годишна кюрдка от Иран, задържана за носене на „ неуместно облекло “. Протестите, в които стачкуващи от всички пластове на обществото приканиха за рухването на ръководещата теокрация в Иран, сложиха едно от най-големите провокации пред държавното управление на ръководената от шиитски мюсюлмани ислямска република след революцията от 1979 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР