Фейсбук тества бутон за неодобрение. Идеята обаче не е да

...
Фейсбук тества бутон за неодобрение. Идеята обаче не е да
Коментари Харесай

Фейсбук тества нов бутон - за неодобрение

Фейсбук тества бутон за отрицание. Идеята обаче не е да се споделя "не одобрявам ", а да се означават съмнителни мнения и за тях да се подава сигнал до компанията.

"Не одобрявам " е една от най-желаните от потребителите благоприятни условия за реакция, само че най-голямата обществена мрежа не се предава. Все отново изразяването на отрицание към мнения би било най-близо до ориентиран надолу палец.
Снимки на бутон за отрицание на Facebook провокира раздвижване в обществените мрежи. Интернет колосът удостовери публично, че организира тест, като посочи, че замисълът е бутонът да се употребява единствено за отбелязване на съмнителни мнения под обществени постове. Потребителите няма да виждат какъв брой пъти е употребен бутонът.

Натискането на пробното виртуално копче скрива коментара, а по-късно се появява въпрос дали той е бил афектиран, подвеждащ или неплатежоспособен.

Най-важното е, че потреблението му ще изпраща сигнал на Facebook. Тестът се организира измежду дребна група консуматори в Съединени американски щати. Бутонът се употребява единствено за обществени изявления, каквито са новинарските публикации, не и в групови постове или на профилите на обществени персони.

Бутон "не одобрявам " е една от най-желаните благоприятни условия за реакция в обществената мрежа, само че Facebook не се предава. Преди време изпълнителният шеф и съосновател на компанията Марк Зукърбърг съобщи, че обществената мрежа не би трябвало да се трансформира във конгрес за гласоподаване с да или не: "Бутонът "харесвам " в действителност е скъп, защото е метод бързо да изразиш позитивна страст, когато някой показа нещо. Хората ни питат за бутон "не одобрявам ", тъй като желаят да са в положение да кажат, че нещо не е хубаво. Не считаме обаче, че това е нещо хубаво за света. Няма да го създадем. Не мисля, че има потребност от механизъм да се гласоподаване във Facebook, дали дадена обява е хубава или неприятна. Не мисля, че това е скъпо за обществото. "

Последния път, когато Facebook обмисляше бутон "не одобрявам ", резултатът беше въвеждане на реакции. Подобните на емотикони анимации дават на потребителите опция да изразят горест, яд, обич, учудване или да се разсмеят.

Всъщност и в този момент във Facebook има опция реакция към коментар или за скриване. Достъпът до бутона за скриване обаче не е директен, а би трябвало да се отвори прозорче.

Най-важното е, че новият тестови бутон ще изпраща сигнал на Фейбук за съмнителните и отрицателни мнения. Възможно е това може да докара до основаване на механизъм за Facebook да "потапя " тези мнения или хората, които са ги разгласили. Тогава пък ще изплува въпросът за цензурата, разяснява Techcrunch.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР