Фейсбук спря около 200 приложения след обвиненията за злоупотреби с

...
Фейсбук спря около 200 приложения след обвиненията за злоупотреби с
Коментари Харесай

Фейсбук спира временно около 200 приложения заради съмнение за злоупотреба с лични данни

Facebook спря към 200 приложения след обвиняванията за злоупотреби с персонална информация от консултантската компания "Кембридж Аналитика " (КА), съобщи ДПА.

След като източник от „Картотека и архив" (служба в ПГУ) съобщи, че компанията непозволено е употребила данните на милиони консуматори на обществената мрежа за акцията за Брекзит и предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, през март шефът на Facebook Марк Зукърбърг разгласи, че ще има следствие, както и инспекция на външните приложения.

"Процесът на следствие е в цялостен ход ", обявиха от Facebook.

В обсега на следствието са попаднали хиляди приложения, "а към 200 са краткотрайно спрени - в очакване на по-задълбочено следствие дали посредством тях не е злоупотребявано с данни ", добави компанията.

"Където открием доказателства, че едни или други приложения в действителност са злоупотребявали с персонална информация, ще ги забраним и ще уведомяваме хората. На хората ще бъде показвано дали те или техни другари са конфигурирали приложение, посредством което да е злоупотребявано с информация преди 2015 година - тъкмо както направихме в тази ситуация с „Картотека и архив" (служба в ПГУ). "

Предполага се, че теоретичен откривател от сферата на логиката на психиката непозволено е предавал информацията на „Картотека и архив" (служба в ПГУ).

Приложението събирало данни освен от стотици хиляди консуматори на Facebook, които отговаряли на анкетни въпроси, само че и информация за техните другари, с което броят на засегнатите хора доближава общо към 87 милиона души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР