Фейсбук подобрява опциите си за защита на личните данни, за

...
Фейсбук подобрява опциите си за защита на личните данни, за
Коментари Харесай

Facebook добавя нови настройки за защита на личните данни

Фейсбук усъвършенства вариантите си за отбрана на персоналните данни, с цел да се съобрази с новите европейски правила за по-лесно предоставяне и отдръпване на единодушие на потребителите за прилагане на персоналните им данни, съобщи Асошиейтед прес.
Facebook вкарва новите настройки тази седмица в Европа, само че в последна сметка от всеки консуматор на обществената мрежа ще бъде поискано да реши дали да употребява варианти като лицево различаване и някои типове персонализирана реклама, заяви компанията.
Приетият в Европейски Съюз Общ правилник за отбраната на персоналните данни GDPR влиза в действие от 25 май. В него се изисква формулярите за предоставяне на единодушие за прилагане на персонални данни да са написани на явен и понятен за всички език, а единодушието да може да се отдръпна също толкоз елементарно, колкото е било обещано.
Потребителите на Facebook в Европа и Канада за пръв път ще могат да се включат в системата за лицево различаване на мрежата, която е налична в множеството други елементи на света през последните шест години.
Потребителите също по този начин ще бъдат запитвани дали разрешават на Facebook да употребява данни от сътрудници като приложения и уеб сайтове, с цел да им предлага персонализирани реклами и дали са съгласни да споделят политическа или религиозна информация от профилите им, както и данни за персоналните им взаимоотношения.
"Искаме не просто да съблюдаваме закона, а да отидем оттатък отговорностите си, с цел да изградим ново и усъвършенствано боравене с персоналните данни за всеки във Facebook ", съобщи компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР