Фейсбук > Питбулът от МокрищеТя сподели за Varna24,bg, че никога и

...
Фейсбук
> Питбулът от МокрищеТя сподели за Varna24,bg, че никога и
Коментари Харесай

Варненка: Имам две деца, те пораснаха с питбул! Стопаните на кучето са виновни за трагедията в Мокрище

Фейсбук > Питбулът от Мокрище
Тя показа за Varna24,bg , че в никакъв случай и по никакъв мотив нейният домакински любим не е реагирал остро освен по отношение на дете, само че и по отношение на възрастни хора. 
"Имам две деца, те пораснаха с питбула, който живее вкъщи. Никога животното не е реагирало даже и на непознати хора, които влизат вкъщи. Синовете ми пораснаха, вкъщи непрекъснато са идвали деца и младежи, само че кучето ми в никакъв случай не е създавало предпоставки за паника. Това животно в с. Мокрище е изоставено на произвола, то е било изтормозено от апетит. Вижте какъв брой хора убиват от апетит, какво остава за животно? Да не приказваме и за това, че кучето е било вързано, с цел да пази къщата. Много ми е мъчително за детенцето, несъмнено това е жестока покруса, само че съм безапелационна, че стопаните на измъченото животно би трябвало да понесат отговорността за държанието му. 
Питбулите по принцип не са нападателни към деца. Те са били вземани като детегледачи в Англия преди години. Друг е въпросът, в случай че кучето е било обучавано за боеве. Но съгласно мен то е озверяло от апетит и това е довело до жестоката драма. Мен персонално дори ме съмнява дали в действителност кучето е умъртвило детето, само че към този момент това е версията. 
Огромна виновност имат и родителите на това дете, оставено също по този начин безпризорно, като кучето. Истината е, обаче, че тази порода кучета не обича други кучета. Моето куче играе без проблем с котка и хамстер, само че когато види друго огромно куче може да стартира да лае и ръмжи. Мисля даже, че питбулите нямат потребност от наморници, а дребните породи, които атакуват от боязън. ", разяснява нашата читателка. 
Във Facebook се появи и група "Да спасим почтения питбул от с. Мокрище ", която има над 12 000 почитатели. Валят мнения в отбрана на животното.

Според регистъра на домашните любимци във Варна има регистрирани 116 домашни кучета от породата питбул.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР