Фейсбук (Facebook Inc.) пуска приложение, за което ще плаща на

...
Фейсбук (Facebook Inc.) пуска приложение, за което ще плаща на
Коментари Харесай

Фейсбук пуска приложение, което ще плаща на потребителите за проследяване на техни данни



" Facebook " (Facebook Inc.) пуска приложение, за което ще заплаща на потребителите за информация по отношение на приложенията, които те употребяват, оповестява организация MarketWatch, представена от БНР.

Приложението, наречено Study, е налично в Гугъл Play Store, като " Facebook " възнамерява да го направи налично в скоро време и за iOS (мобилната операционна система на Apple и неговите iPhone-и).

В предишното " Facebook " започва две сходни приложения, само че те много бързо бяха изключени след рецензии за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот на потребителите на обществената медия. Новото приложение ще събира информация за приложенията, които хората употребяват и за какъв брой време, в това число кои функционалности на приложенията се употребяват - давайки на Фейсбук скъпа информация за това по какъв начин хората употребяват услугите на неговите съперници.

" Facebook " съобщи, че новото приложение Study е друго от предходните две и е построено де факто от нулата. " Facebook " акцентира, че няма да наблюдава пароли или идентификатори на профили и от време на време ще припомня на хората, че приложението събира техни данни.

Но някои специалисти по неприкосновеността на персоналния живот са загрижени, че потребителите към момента не знаят тъкмо каква информация ще изпращат на обществената медия.

На този стадий от " Facebook " не показват какъв брой ще заплащат на потребителите, които са решили да споделят информация със обществената медия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР