Фейсбук Дизайнерката Миглена Каканашева — Мегз показа свои снимки от

...
Фейсбук Дизайнерката Миглена Каканашева — Мегз показа свои снимки от
Коментари Харесай

Мегз показа свои стари снимки отпреди корекциите

Фейсбук Дизайнерката Миглена Каканашева — Мегз сподели свои фотоси от времето, когато е била самата себе си. Чаровна, симпатична, миловидна и... красива... Но не и съгласно самата нея. Фотосите са направени преди всички корекции, на които Мегз се е подлагала, с цел да " моделира " лицето си по този начин, както би й харесало, тъй като, както самата тя признава, тогава се срамувала от себе си.Тя реши да направи трогателното самопризнание в обществената мрежа във връзка последния епизод на уеб риалитито, в което взе участие. Ето какво написа Каканашева в обществената мрежа Facebook:

" Новият епизод на риалитито ми е онлайн - гледайте, доста е значим и може да ви даде доста. Изпитвали ли сте в миналото позор от вас самите? Когато бях на 13, се срамих доста от всичко, което бях, което имах и което ме заобикаля. Искрена съм, толкоз доста желаех към този момент да съм огромна, сполучлива, богата, че не можех да претърпявам, че съм още дребна и подвластна, и просто дете, и че за всичко има време. Аз си четях всякакви книжки за графове, изобретатели, откриватели и доста богати и властни дами и мразех обстоятелството, че не пребивавам по върховете...

И изпитвах позор, едно вътрешно стеснение, че не съм велика. То и до през днешния ден ме тормози, само че виждам да го пъдя бързо. Та, това голямо възприятие на позор ме накара бързо да порасна, да изучавам, да реализирам.... и в никакъв случай от никого и нищо да не бъда удовлетворена... Нищо чудно да ви кажа почтено, като не си удовлетворен от себе си - по какъв начин да си удовлетворен от някой различен. 

Но преди година, за благополучие, си дадох сметка, че май срамът ми въобще не е обвързван с това какво имам. Нито с фантазиите ми за върхове... Та аз към този момент имах всичко, за което мечтаех на 13 и продължавах да съм си същото недоволно от себе си, малко момиче. 

Тогава осъзнах нещо доста скъпо. Срамът не зависи от това какво имаш, какъв брой си богат или сполучлив, или от това с кого си. Срамът е симетричен само на това дали приемаш себе си. И най-богатите изпитват разкъсващ позор. Най-известните също, даже постоянно огромният позор е облицован с огромни триумфи. Защото желаеме да компенсираме с триумфа, парите, славата и да се подсигурим, че виждате ли с тях няма по какъв начин да не ни харесат...

Днес с моите девойки си играхме на една игра - " Откажи се ". Помолих всяка една от тях да намерения какво я стопира от това да бъде най-идеалната версия на себе си в този миг и да се откаже вечно от него. Срам, неустановеност, взаимозависимост, надзор на страсти бяха нещата, които моите хубавици изброиха. Бях изумена какъв брой са ми дребни още, а какъв брой тъкмо назоваха нещата, които ги спъват. Много се гордея с тях.

Ами вие? Мислили ли сте си в миналото какво ви стопира, с цел да се харесате и да бъдете удовлетворени от себе си? Отделете си малко време и колкото и да е мъчително за вас самите си го назовете. Ако би трябвало поплачете си. Но след това се откажете от него вечно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР