Февруари, известе още като Малък Сечко, ще започне с променлива

...
Февруари, известе още като Малък Сечко, ще започне с променлива
Коментари Харесай

Малък Сечко е тук. Чакаме сняг, но не и днес

Февруари, известе още като Малък Сечко, ще стартира с променлива облачност над страната, тук-там краткотрайна до незначителна. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и в западната част от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.

За началото на Малък Сечко минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, в София – към минус 3°. Сняг няма да има. Максималните температури ще са сред 4° и 9°, в София – към 4°.

Над планините ще има променлива облачност. Ще духа мощен, по върховете и плевел вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 7°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 6°-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала.

Средните температури на Малък Сечко ще бъдат близки до нормалните (климатичните норми), които са – междинни минимални за обитаемоте места: от минус 5 до 0 градуса и междинни оптимални от 4 до 9 градуса.

Средните превалявания ще бъдат по-малко от естествените, като повече ще вали в южните региони от страната.

През първите дни от месеца, в интервала 2 до 4 февруари,  ще вали сняг, с нова снежна завивка в обитаемоте места до 3-7 см, като най-слаби ще бъдат снеговалежите в южните региони и в Добруджа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР