Ferrari винаги е била марка, която е избягвала правенето на

Ferrari винаги е била марка, която е избягвала правенето на ...

Ferrari категорично отрече да прави "кола за бедни".


Ferrari винаги е била марка, която е избягвала правенето на коли за обикновените хора. От доста време насам в мрежата се въртят слухове, че компанията ще промени курса си на работа, възраждайки Ferrari Dino, което да е по-достъпно от останалите модели на марката.

Но финансовия директор на компанията Енрико Галера категорично опроверга тази новина, заявявайки, че фабриките в Маранело няма да произвеждат суперкола за хора, които искат да притежават Ferrari, но нямат нужните средства.

Според слуховете, Ferrari Dino трябваше да притежава ,9-литровия V6 двигател с две турбини, поставян на новите модели на Alfa Romeo. Предвиждаше се "спортната кола за бедни" да струва около 150 000 долара.

Галера все пак не отрече, че компанията ще промени курса си на работа. Но не, моделите й няма да станат по-евтини, просто ще произвежда повече кросоувъри, като първото такова Ferrari ще носи името Purosangue и ще се появи на пазара през 2022 г.

Проектът за Purosangue е далеч по-оправдан икономически, отколкото евтина суперкола. Примери за това има много - например, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на марката, като за първата половина от 2019 г. от него на пазара са реализирани 2693 бройки срещу 1211 суперколи Huracan и 649 Aventador. А почти половината продажби на Bemtley за същия период се падат на кросоувъра Bentayga

Още новини от света на автомобилите четете на Аутомедия.

 

 
По публикацията работи: Нели Христова

Източник: dnes.bg