Фермерите в Гърция не оттеглят тракторите от магистралата, като съобщават,

...
Фермерите в Гърция не оттеглят тракторите от магистралата, като съобщават,
Коментари Харесай

Гърция: Фермерите продължават протестите, готвят блокиране на пътища

Фермерите в Гърция не отдръпват тракторите от автомагистралата, като оповестяват, че през днешния ден са подготвени да стопират придвижването. В протестните дейности интензивно се включват и производителите в региона на Солун.

Фермерите не демонстрират податливост да изтеглят тракторите от автомагистралата. Днес се ускори се наличието на селскостопанска техника на основния пътен възел " Никия " при Лариса, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Протестиращите производители оповестяват, че през днешния ден ще блокират придвижването по автомагистралата Солун - Атина при Лариса, без да прецизират часа и продължителността на блокадата.

В селата северно от град Солун локалните производители към този момент излизат с трактори по площадите на селата, като доказателство, че са в подготвеност да се насочат към автомагистралата.

В регионите наоколо до българската граница за момента няма напредване на селскостопанска техника. Местните фермерски съюзи изчакват договарянията с аграрното министерство, като декларират, че са подготвени да се включат в блокади, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им за данъчни облекчения и помощи.

Правителството направи леки корекции на данъчните задължения в аграрния бранш, което не удовлетвори протестиращите земеделци.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас през днешния ден още веднъж прикани премиера Мицотакис да подаде оставка заради неспособност да се овладеят рецесиите в страната – от Covid пандемията до високите цени на питателните артикули и тока.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР