Фермери питат - защо вносът на зърно от Русия продължава,

...
Фермери питат - защо вносът на зърно от Русия продължава,
Коментари Харесай

Несъгласен с протеста фермер пита: Защо се спира вносът от Украйна, а се позволява от Русия?

Фермери питат - за какво вносът на зърно от Русия продължава, а ограничаваме този от Украйна . Според ръководителя на Националната асоциация на младите фермери Петър Петров, измежду земеделците има разделяне - има проблем сред производители и преработватели на слънчоглед. Петров акцентира, че вносът от Украйна е значим за нас, не с цел да паднат изкупните цени на продукцията, а с цел да се избегне спекулативното им повдигане. 

Моята персонална визия е, че ние като предпочитани браншове - плодове и зеленчуци, животновъди, лозари и пчелари - сме постоянно от другата страна на барикадата - против едрите земеделци. И моето главно терзание е, че той е подет от предпочитаните браншове и беше яхнат след това от Националната асоциация на зърнопроизводителите, Асоциация на земеделските производители в България, виждате ги и се видя, че най-много се гони задачата за слънчогледа.

Тези огромни четири култури, които се сеят, нещата отново ще се завъртят към тях, само че никой няма да каже, че до преди два месеца нямаше кой да изкупи млякото.

Има някакво спречкване сред производители и преработватели на слънчоглед. Преработвателите стопират изкупуването на български слънчоглед, като споделят, че цените са високи. Ако се купува българския слънчоглед на действителни цени, може цената на олиото и да падне 

Вносът е от трети страни за Европейски Съюз. Фермерите чакаме този импорт да бъде отворен, не с цел да паднат цените, а с цел да не бъдат спекулативно вдигнати цените .

Не знам за какво приказваме единствено за Украйна, като от Русия вносът продължава и той не е спирал. 

В момента това, което се приказва, че ще има ограничавания за Украйна и ще се вкарат малко размери, за мен е положително решение и се надявам да се случи по този метод. 

Аз поддържам сътрудниците, само че ги апелирам сътрудници, които работят спекулативно, да не бъдат подкрепени . Знам, че годината е доста неприятна и добивите са дребни. 

 

Постигнахме някакви съглашения по нашите точки и претенции и ни беше дадено пшеница, слънчоглед, царевица и рапица да не се внася, до момента в който не се изкупи нашата продукция .

Договорихме за всички точки нещата, само че желаеме да се подпише публично и по тази причина сме в протестна подготвеност. 

Не приказваме за преработватели, а за сътрудниците фермери.

Нормално е при толкоз хора да има различия, само че се реши да не вкарваме техниката в София и оставаме в подготвеност .

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР