Фермери хвърляха торове и цвекло срещу полицията. Те блокираха Брюксел

...
Фермери хвърляха торове и цвекло срещу полицията. Те блокираха Брюксел
Коментари Харесай

Протест в Брюксел: Фермери хвърляха торове и цвекло срещу полицията, тя използва сълзотворен газ и водни оръдия

Фермери хвърляха торове и цвекло против полицията. Те блокираха Брюксел в символ на митинг против политиките на Европейския съюз. Това оповестява Associated Press (AP).

Фермери хвърляха торове и цвекло против полицията, до момента в който стотици трактори още веднъж блокираха улици покрай централата на Европейския съюз, където министрите на земеделието се опитваха да облекчат рецесията, която докара до месеци на митинги в целия блок.

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да задържи фермери и към 250 трактора, отбелязва АП. Властите приканиха жителите на Брюксел да работят колкото е допустимо повече от у дома, защото митингите на фермерите може да провокират тапи.

Селскостопанските служащи стачкуват против това, което считат за несъразмерна администрация и нелоялни търговски практики. Те показват и неодобрение от стягането на екологичните ограничения и напора на на ниска цена импорт от Украйна.

„ Да си изкарваме прехраната от нашата специалност “, гласеше билборд на трактор, блокиращ основна улица, осеяна със сено, картофи и тор.

„ За да имате мощна Европа, имате потребност от мощно селско стопанство. Така че ние сме тук, с цел да им напомним, че техните фермери би трябвало да бъдат приоритет. Имаме доста административни проблеми, с които би трябвало да се оправим. Имаме доста екологични ограничавания, с които би трябвало да се оправим. ние вършим най-хубавото, на което сме способни. “ за околната среда, само че въпреки всичко селското стопанство би трябвало да бъде приоритет “, сподели белгийският фермер Йолин Таргет пред АП.

„ Тракторите се завърнаха в Брюксел за трети път за по-малко от два месеца. Целодневните демонстрации ще провокират огромни разстройства в трафика и публичния превоз. Въпреки че митингът стартира умерено, атмосферата става все по-враждебна “, написа Brussels Times.

Някои фермери се пробваха да пробият полицейската обсада, а полицията отговори със сълзотворен газ и конфискува няколко трактора.

Амбициозен проект на Европейски Съюз за по-добра отбрана на природата в 27-членния блок и битка с изменението на климата беше отсрочен за неопределен срок. Подчертава се, че митингите са оказали надълбоко въздействие върху политиката.

Държавите-членки на Европейски Съюз през днешния ден дадоха краткотрайното си единодушие за оферти, които ще облекчат или понижат условията в области като сеитбооборот, отбрана на почвата и практики за обработка на почвата. Дребните фермери, които съставляват към две трети от работната мощ и са най-активни в протестното придвижване, ще бъдат освободени от някои инспекции и санкции. Очаква се Европейският парламент да вземе решение по тези оферти в края на април тази година.

Източник – Associated Press /Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР