Ферментирал чесън в мед е комбинация, която лекува настинки, грип

...
Ферментирал чесън в мед е комбинация, която лекува настинки, грип
Коментари Харесай

Ферментиралият чесън в мед лекува грип и настинки

Ферментирал чесън в мед е композиция, която лекува настинки, грип и кашлица. Освен това, укрепва имунитета.

Чесънът и медът имат мощни лечебни свойства. Ако извършите ферментирал артикул от тях, ще получите спомагателен здравословен пробиотик, който ще ви поддържа здрави през цялата зима.

Чесънът от дълго време се счита за едно от най-ефективните медикаменти против разнообразни болести и в случай че се употребява в композиция с мед на празен корем, ще бъде от оптималната изгода за организма.

Медът и чесънът са най-полезни, когато се употребяват сурови, и даже по-полезни, когато са във ферментирала форма. Смята се, че тази композиция може да предотврати даже рак.

Как се прави тази лечебна примес?

Медът единствено ускорява потребните свойства на чесъна. Консумацията на мед и чесън на празен корем за една седмица доста ще усъвършенства вашето здраве. Можете да извършите паста от мед и чесън, а също по този начин да приготвите ферментирала примес.

Рецепта за паста от мед и чесън

Съставки:

1 чаша мед10 скилидки чесън

Приготвяне:

Смелете обеления чесън в блендер. Сложете го в буркан и прибавете меда. Затворете буркана и го оставете на хладно място за една седмица.

Консумирайте всеки ден по една лъжица на празен корем в продължение на седем дни. След това, направете отмора за една седмица и повторете лекуването.

Ползи: усъвършенства кръвообращението, контролира кръвното налягане, понижава равнището на неприятния холестерол, понижава възпалението, укрепва имунната система, облекчава кашлицата и лекува организма от настинки и грип. Докато употребявате този лек, се предлага да избягвате мазни храни и захар.

Ферментирал чесън в мед

Съставки:

чесънмед

Приготвяне:

Притиснете скилидките със страната на ножа. Това ще улесни почистването и е задоволително, с цел да се освободи алицинът. Напълнете буркана с допустимо най-вече измит чесън и залейте с първокласен пчелен мед.

Затворете буркана или го оставете леко отворен и го поставете на мрачно място. Чесънът евентуално ще изплува на повърхността. Суровият същински мед съдържа потребни ензими, нужни за започване на ферментацията.

Вижте още: С този лек ще забравите за болката в гърба

Ако употребявате подправен мед, ферментацията няма да стартира. Поставете паница под буркана. След няколко дни ще забележите мехурчета. Затворете компактно капачката и обърнете буркана.

По този метод всички скилидки чесън могат да бъдат добре накиснати в мед. След това, обърнете буркана и още веднъж разхлабете капачката, с цел да може освободеният газ да излезе.

Оставете да ферментира за един месец, на мрачно и хладно място, след което съхранявайте в ледник. Яжте по една скилидка с мед заран на гладно. Сместа става лечебна след три дни, тъй че в случай че желаете, можете да започнете да я консумирате незабавно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР