Ферари също се включи в дискусията за евентуално нарушение на

...
Ферари също се включи в дискусията за евентуално нарушение на
Коментари Харесай

От Ферари искат максимални наказания за тавана на бюджетите

Ферари също се включи в полемиката за вероятно нарушаване на тавана на бюджетите от страна на Ред Бул и Астън Мартин, като италианците желаеха “максималните санкции ”, в случай че тези нарушавания бъдат потвърдени. В сряда се чака ФИА да оповести резултатите от финансовите одити на тимовете за предишния сезон, в който отборите във Формула 1 за първи път в историята оперираха при таван на бюджетите - 145 милиона $ на сезон.

В падока в Сингапур се появиха клюки, че два отбора са надхвърлили тавана на бюджетите, като при единия нарушаването е малко и по-скоро процедурно, до момента в който при другия таванът на позволените разноски е надхвърлен с доста.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър реагира първи и отхвърли, че отборът е направил такова нарушаване, а в петък вечер ФИА излезе със особено изказване, в което се споделя, че прегледите на бюджетите не престават и още е рано за каквито и да е изводи по тематиката.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
Състезателният шеф на Ферари Лоран Мекис обаче държи при потвърдени нарушавания да има строги санкции.
 ФИА излезе с позиция по отношение на обвиняванията против Ред Бул и Астън Мартин ФИА излезе с позиция по отношение на обвиняванията против Ред Бул и Астън Мартин
“Не е загадка, че два тима са нарушили ограничаването на бюджетите през предходната година - изясни Мекис пред тв канала Sky Italia. - Единият с доста пари, другият - с по-малко. За нас това е нещо доста съществено и чакаме ФИА да се оправи със обстановката съществено и отговорно. Ние се доверяваме на 100 % на ФИА и нашата позиция по този въпрос е пределно ясна. Очакваме цялостна бистрота при изясняването на този проблем и налагането на оптималните санкции, с цел да е несъмнено, че всички се състезаваме при едни и същи условия, тъй като таванът на бюджетите има съществено отражение върху представянето ни на пистата. ”
 Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа
Най-тежкото наказване е изключване от класирането за сезона, когато е осъществено нарушаването, като при въвеждането на тавана на бюджетите спортният шеф на Формула 1 Рос Браун предизвести тимовете, че разноските им ще се наблюдават доста строго и е допустимо да има “промени в класиранията ” при потвърдени нарушавания. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР