Феновете на спорта отново ще могат да гледат своите любимци

...
Феновете на спорта отново ще могат да гледат своите любимци
Коментари Харесай

Феновете се завръщат на стадионите от 24 април

Феновете на спорта още веднъж ще могат да гледат своите любимци онлайн. Това стана ясно след конференция на министъра на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Стадионите отварят от 24 април. На трибуните ще се позволяват почитатели, които заемат 30% от потенциала на стадиона или до 1000 индивида на бранш. Всички последователи ще би трябвало да съблюдават обществена отдалеченост и да носят маски. Мярката важи единствено за събития, които се организират навън.

Това значи, че от на следващия ден футболните мачове ще се играят пред аудитория.

Новината е добра за почитателите на " Левски " и ЦСКА. Дербито сред двата отбора ще се играе на 26 април на националния стадион " Васил Левски ", като на него ще могат да участват най-много 4000 фенове.

През октомври 2020 година държавното управление стегна противоепидемичните ограничения и забрани на почитатели да участват по трибуните на спортни събития. До момента тази мярка не беше преразглеждана.

Всякакви спортни действия в страната бяха прекратени от март до юни 2020 година Част от федерациите избраха да прекратят шампионатите. Футболът се завърна у нас с доиграване в Първа и Втора лига, като беше разрешено на почитателите да участват на трибуните при строги ограничавания - напълнен потенциал до 30% (или до 1000 индивида на сектор), носене на маски и обществена отдалеченост. Видимо част от тези рестрикции не се съблюдаваха.

Новите шампионати стартираха при същите правила, които останаха в действие до ноември, когато още веднъж беше въведена възбрана за посещаване на спортни събития.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР