Феновете на Спартак Варна твърдят, че клубът се съсипва заради

...
Феновете на Спартак Варна твърдят, че клубът се съсипва заради
Коментари Харесай

Защо феновете на Спартак Варна се вдигнаха на протест?

Феновете на Спартак Варна настояват, че клубът се унищожава поради частни ползи и упорстват Общината да си върне базите. Вчера те стачкуваха пред Общината, играейки футбол на дребни малки врати.

Стадион Спартак сега е благосъстоятелност на Спортен клуб Спартак АД. В момента мажоритарен притежател е Инжстрой Холдинг, а миноритарен е Община Варна. Според почитателите компанията употребява парцелите за комерсиални цели, а футболната база и тимът на Спартак са в окаяно положение.

Две от клубните митове на Спартак в лицето на Радостин Станев и Иво Георгиев разясниха обстановката към клуба и оборудванията.

"Крайно време е да се вземе някакво решение, защото нещата излязоха отвън надзор. Мисля, че митингите ще стават по-мащабни и всичко ще рефлектира върху Община Варна, извънредно време е Общината да вземе решение в интерес на Спартак Варна, има предпочитание и на други агитки да се включат ", разяснява легендата на Спартак Варна Радостин Станев.

"Доколкото виждаме това е цялостна съсипия тук, Инжстрой не поддържа оборудването, това е миникатастрофа, би трябвало да се вземат ограничения ", разяснява Иво Георгиев.

"Базата се поддържаше до 2014 година от нашата компания, след което беше предоставена на тогава настоящия клуб Спартак 1918, договорът е дълготраен, предходната година се появи нов Спартак 1918, остарелият изчезна, ние не знаем с кого да контактуваме, да се обединят и тогава да се приказва ", разяснява представителят на Инжстрой Боян Колев.

"Настоявам компания Инжстрой да изоставен оборудването, молим господин Бойко Борисов да се намеси и да отбрани Спартак Варна, нещата могат за излязат отвън надзор. Звънят ми хора, които желаят да се намесят уверено, с цел да се избави Спартак Варна ", сподели Стефан Калиманов от фенклуба на Спартак Варна.

"Когато имат законен футболен клуб регистриран по закона можем да имаме някакви връзки, сега има контракт със Спартак Варна 1918 ", добави Колев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР