Феновете на Локомотив и Ботев се обединиха около идеята, че

...
Феновете на Локомотив и Ботев се обединиха около идеята, че
Коментари Харесай

Феновете след решението да няма гостуващи фенове: Защо не смениха домакинствата, дербито губи заряда си

Феновете на Локомотив и Ботев се сплотиха към концепцията, че не е обикновено дербито да се играе без гостуващи почитатели. Припомняме, че през вчерашния ден беше взето историческо решение от двата клуба да няма гостуващи почитатели в дербитата до края на годината. Двата тима подписаха съглашение, съгласно което няма да има почитатели на Ботев на " Лаута " в неделя, а почитателите на Локомотив няма да участват на мача на " Колежа " през ноември.
Прочетете още
Дербито е от първия кръг на новия сезон и ще се играе тази неделя от 18:30ч. на стадион " Локомотив ".

Решението беше взето, тъй като беше извънредно рисково почитателите на Ботев да бъдат във краткотрайния бранш за посетители на " Лаута ". Той се намира на централната естрада и ще приема гостуващи почитатели до момента в който бъде открита южната естрада, която към този момент напредва съществено и се чака най-късно до септември да е подготвена. Остава обаче въпросът за какво не бяха заменени семействата, тъй като сигурно до ноември южната естрада на стадион " Локомотив " щеше да бъде подготвена. 

Така за първи път в историята на дербито двата отбора се спогаждат да няма гостуващи почитатели. Като цяло практиката да няма гостуващи агитки на Балканите е много постоянно срещана, само че в България за първи път се стига до такова решение. 

В обществените мрежи се появиха доста отзиви на последователите на двата тима. Имаше и мнения, които опазиха решението. 

Ето и част от тях:

" Така и не разбрах за какво не смениха семействата. Нямаше да има такива драми. "

" Най-безмисленото дерби ще е това. "  

" Аз като един от най правилните почитатели на Локо, НE OДOБPЯВAМ да няма почитатели на Ботев във краткотрайния гостуващ бранш! Кво дерби ще е без едната аудитория!? Защо се направи тази тъпота? Така ние сме прецакани, и няма да имаме почитатели на стадиона на Ботев в ответния мач. "  

" Мач в средата на юли, в 18:30, на стадион с осветяване (очертават се температури към 38°. За да може дербито Хебър - ЦСКА минус София, да се играе по хладното...). Жегата ще е адска, несъмнено, че полицията избира да си улесни работата.. нали и те би трябвало да се пекат на пистата в униформи, каски и така нататък.. Можеше да се разменят гостуванията и да се получи един празник с цялостен стадион и при двата мача.. Ама по-добре по този начин.. да неглежираме дербито, което постоянно е било по-интересно от колкото софийското. Да го лишим от аудитория - в свиреп жеги и без гостуваща аудитория.. и напряко да закриваме всичко.. За това футболът ни е на това състояние.. поради неповторимото, слугинско и продажно ръководство.. В момента, в който футболът спря да бъде за почитателите, а единствено за реклами, схеми, пране на пари и телевизионни права - всичко умря.. "

" Така както е тръгнало по добре публично го направете без никакви гостуващи почитатели и за двата тима на нито една футболна среща за тази година!!! "

" Това към този момент е смешно. Как никой не се сети,че може да се разменят гостуванията. Този мач без аудитория и от двата тима е цялостен парадокс! Емоцията на дербито прави мача важен. Не беше ли по-правилно да се разменят семействата? Футбола е за почитателите! Футболистите и на двата тима заслужават да бъдат подкрепени. Какво е градско дерби без гостуваща агитка? Разменете семействата! Футбол в България няма и никой не мисли за почитателите! Жалко... "

" Браво! Това е най-адекватното решение при тази обстановка. "  

" Определено е по-добре по този начин, в сравнение с да има произшествия по трибуните. "  

" Колкото и да е неприятно друго решение няма. "  

" Така е почтено, тъй като няма да има гостуващи почитатели и на двата мача и никой няма да е ощетен. "  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР