Феликс Оже-Алиасим стартира годината по феноменален начин, триумфирайки заедно с

...
Феликс Оже-Алиасим стартира годината по феноменален начин, триумфирайки заедно с
Коментари Харесай

Оже-Алиасим спря устрема на Чилич и ще дебютира на 1/4-финал срещу Медведев!

Феликс Оже-Алиасим започва годината по свръхестествен метод, триумфирайки дружно с Канада на отборната конкуренция ATP Cup, и придвижи отличните си изяви и на Откритото състезание на Австралия. Днес той се изправи против Марин Чилич, който в предходния кръг в профил Андрей Рубльов, и макар че загуби откриващия сет, канадецът не позволи да се стигне до нова изненада и затвори срещата за 2:6 7:6(7) 6:2 7:6(4). Така той си обезпечи присъединяване на трети следващ " мейджър " четвъртфинал, където ще спори с Даниил Медведев.

Още с началните минути на дуела хърватинът бе извънредно нападателен, което докара до три непредизвикани неточности в откриващото му подаване и шансове за пробив пред Оже-Алиасим. Тогава обаче Чилич просто не остави късмет на канадеца да играе с топката, пласирайки серия неспасяеми начални удари, с които брейкболите бяха отразени. Още в ответния сервис гейм на младока офанзивната игра на някогашния №3 в света даде резултат и комбинирана с грешки от ракетата на Оже-Алиасим, стана причина за реализирането на първия пробив в дуела в интерес на представителя на Хърватия. Устремът в играта на Чилич се резервира и продължавайки да пласира ударите си с невероятна мощност по цялата широчина на корта, носителят на купа от Шлема осъществя и втори брейк, с който ориста на сета бе дефинитивно решена.

Хърватинът задържа високото си равнище и във втората част, където продължаваше да осъществя уинъри от всички елементи на корта, само че грешки от ракетата му също не липсваха. От своя страна, канадецът заигра по-солидно и все по-често можехме да го забележим в настъпателна позиция и поемащ самодейността. Сервисът на младока също бе на нужната висота и го държеше надалеч от неприятности в хода на целия сет.

Миг на разконцентрация на Чилич в десетия гейм и няколко непредизвикани неточности го изправиха пред задачата да избавя сетболи, само че тогава най-силното му оръжие се притече на помощ и след два чутовни аса обезврежда заплахите. Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше равностойно, само че смелата игра на Оже-Алиасим в решителните минути наклони везните в негова изгода и той възвърне паритета в обособените елементи.

Световният №9 подобряваше играта си с всяка минала минута, а ретурите му ставаха все по-агресивни и създаваха проблеми на хърватина. Пропуските от ракетата на Чилич зачестиха, от което младокът не се поколеба да се възползва и в третия гейм се снабди с шест брейкбола, последният от които съумя да матереализира. Устремът му не спря дотук и не след дълго канадецът дублира задатъка си, с цел да поведе с 5:2 и по този начин предреши изхода на третата част.

В четвъртия сет Чилич сервираше на познатото си равнище и не оставяше благоприятни условия на съперника да се откъсне напред в резултата. Същото важеше и за Оже-Алиасим, чиито индикатори на начален удар бяха извънредно високи, а грешките от негова страна - сведени до най-малко. Така още веднъж се наложи изиграването на тайбрек, където ранен минипробив в актива на канадеца се оказа съдбоносен за класирането на деветия в света за четвъртфиналната фаза.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР