Федералното правителство в Берлин постигна споразумение за третирането на германските

...
Федералното правителство в Берлин постигна споразумение за третирането на германските
Коментари Харесай

Лишават германските джихадисти от гражданство, но при определени условия

Федералното държавно управление в Берлин реализира съглашение за третирането на немските членове на близкоизточната радикална формация " Ислямска страна ", оповестява най-тиражираният вестник в страната - Die Sueddeutsche Zeitung, като се базира на източници измежду ръководещите.

Съгласно публикуваната информация, федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер (ХСС) и правосъдният министър Катарина Барли (ГСДП) са постигнали единодушие за отнемане от немско поданство на джихадистите, отпътували за бойните полета в Сирия и Ирак, добавя Фокус.

Паспортът им обаче ще бъде отнеман при избрани условия. На първо място - джихадистите би трябвало да имат навършено пълноправие и да имат второ поданство. Осъдените ще получат привилегията да запазят немския си паспорт. Следователно правилото не би трябвало да се ползва с противоположна мощ.

В дебатите за ограниченията против джихадистите по-рано се намеси и ръководителят на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер, която прикани министъра на правораздаването Катарина Барли (ГСДП) да разчисти пътя за отнемането на немското поданство на джихадистите.

" Нашите упования към министъра на правораздаването Катарина Барли са тя най-сетне да даде утвърждението си за съответния законопроект. Всеки, който се причислява към терористична организация и има два паспорта, би трябвало да знае, че се лишава от немското си поданство и по този метод - от опцията да се върне във Федерална Република Германия ", акцентира водачът на ХДС.

За тези с немски паспорт, които към този момент са се завърнали в страната, следва да бъдат осъществени инспекции " по всеки обособен случай ", акцентира Крамп-Каренбауер, като разясни, че на първо време вниманието би трябвало да бъде ориентирано към тези, които са към момента в чужбина.

Мнозина от тях биха желали да се върнат във Федерална Република Германия,но Берлин се стреми да анулира това им право.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР